KJEDER DU DEG? Det er sunt en gang i blant, men ikke i lengden skal vi tro forskere.  Foto: Foto: colourbox.com
KJEDER DU DEG? Det er sunt en gang i blant, men ikke i lengden skal vi tro forskere. Foto: Foto: colourbox.comVis mer

Du kan faktisk kjede deg i hjel

Kjedsomhet fører til en tidligere død, viser forskning.

«Å dø av kjedsomhet» er et kjent begrep for mange. Men visste du at det faktisk er mulig? Nylig har forskere ved University College London funnet ut at folk som kjeder seg mye har dobbelt så stor risiko for å dø av hjertesykdom eller slag enn de som finner livet underholdende, skriver Telegraph.

Kan du bli stiv av skrekk eller dø av hjertesorg? Finn ut her!

Usunne levevaner

I over 25 år fulgte de 7524 embetsmenn i alderen 35 til 55 år. Resultatene viste at de som sa at de kjedet seg hadde nesten 40 prosent større sjanse for å dø ved slutten av studien, enn de som ikke gjorde det.

Årsaken til dette er at de som kjeder seg vil trolig ty til usunne vaner som drikking og røyking, noe som kan redusere levetiden, mener forskerne.

Dette trigger lysten på røyk

Kvinner kjeder seg mer

Det var spesialister fra Department of Epidemiology og Public Health som studerte testsvarene til embetsmennene. På midten av 1980-tallet ble testpersonene intervjuet om sin kjedsomhet, deretter sjekket forskerne om de hadde gått bort i april i fjor.

Ifølge undersøkelsen hadde en av ti kjedet seg den siste måneden. Kvinner har også mer enn dobbelt så stor sjanse for å kjede seg enn menn.

6 tegn på at jobben knekker deg

Trenger en hobby

Martin Shipley står bak denne rapporten i «International Journal of Epidemiology». Han mener det er en klar forbindelse mellom kjedsomhet og hjertesykdommer.

- Det er viktig at folk som har kjedelige jobber finner utenforstående interesser for å holde kjedsomheten i sjakk, i stedet for å begynne å drikke eller røyke, sier Shipley.