Du kan få dobbel regning

UTRYGT: Tre av de ti billigste strømleverandørene krever forskuddsbetaling. Går de konkurs er pengene dine tapt.

Publisert
Sist oppdatert

ArticEntel Energy, Ustekveikja Energi og Salten Krafsamband krever alle at du forskuddsbetaler strømregningene dine. I følge Konkurransetilsynet innebærer rentekostnadene ved forskuddsbetalingen en skjult kostnad på 0,4 - 0,8 øre/kWh.

De andre strømselskapene på topp ti lista til Konkurransetilsynet tar betaling på etterskudd.

Er det trygt?

DinSide anbefaler at du velger den billigste strømleverandøren. Vær likevel klar over at det er viss fare forbundet med forskuddsbetaling. Grunnen er at du kan risikere å tape beløpet du har innbetalt på forskudd, dersom selskapet går konkurs.

Prisforskjellen mellom de forskuddskrevende selskapene og de etterskuddsbetalende selskapene er heller ikke særlig stor.

La oss si du sparer 200 kroner per år på å velge den forskuddskrevende strømleverandøren Articentel. Fine penger å ta med seg, men når du kan tape 3.000 kroner på en konkurs - er kanskje risikoen for stor.

Men går de konkurs? Det vet vi ikke. Men vi har innhentet nøkkelopplysninger fra Brønnøysundregisteret, og tallene vitner om store forskjeller i selskapenes soliditet.

Valget er ditt.

Tallenes tale
Articentel
energy
Ustekveikja
energi
Salten kraft-
samband
Stiftet:27/11-200018/12-19929/07-1975
Egenkapital:412 00010 000 000817 587 000
Godkjent års-
regnskap 2001?
JAJAJA

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer