Disse varene har blitt hundre prosent dyrere over helgen. (Faksimile: Finn.no)
Disse varene har blitt hundre prosent dyrere over helgen. (Faksimile: Finn.no)Vis mer

Du kan få dobbel pris

Designerplaggene fra Hennes & Mauritz selges nå på Finn og eBay - til mye høyere pris.

Lørdag solgte kleskjeden Hennes & Mauritz designerplagg fra Jimmy Choo, og plagg og sko ble revet vekk på relativt kort tid. Om du klarte å slå kloa i noe av dette, kan du vurdere å selge det og få over dobbel pris tilbake.

- Dette er et fenomen vi ser hver gang H&M har designerutsalg. For øyeblikket ligger det i underkant av 70 Jimmy Choo-produkter på FINN; sko, jakker, kjoler og annet fra kolleksjonen, sier Nina Sandvold Brekke, administrerende direktør på FINN torget, til DinSide.

Handler du på FINN? Ikke gjør dette

Penger å tjene

Noen av selgerne forsøker å selge varene til den samme prisen som de selv betalte. Andre har skrudd prisene i været og averterer sko og klær fra Jimmy Choo til det dobbelte av hva de kjøpte dem for hos H&M på lørdag.

- For noen går det nok også litt sport i dette, slik at de legger ut varene til høyere pris enn i butikken. Men hvis det er noe du ønsker deg veldig fra kolleksjonen, kan det hende du er heldig og finner det på nettet, selv om det gjerne blir litt dyrere, sier Sandvold Brekke.

Sko til 999,- averteres nå på FINN til 2.500 kroner, og skinnkjolene til 1.999 averteres fra 2.600 kroner og oppover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bomkjøp eller ren spekulasjon?

Brekke tror mange kjøper varer fra designerutsalget uavhengig av om de passer ett hundre prosent.

- Det er jo et kjøp- og salgmarked for disse varene utenfor butikkene, blant annet på FINN. Så hvis man har kjøpt noe som ikke passer, kan man uansett tjene noen kroner på det ved å legge ut varene for salg, sier Sandvold Brekke.

Det er mye som tyder på at selgerne har hatt betalingsvillige nordmenn i tankene da de skaffet seg Jimmy Choo-produktene. Flere av selgerne averterer fra Sverige, men det er også selgere som er åpne for å bytte sin vare mot en annen størrelse.

Tjen penger på Facebook

Også på eBay

Auksjonsnettstedet eBay kan være et godt alternativ dersom du ønsker å tjene noen kroner på Jimmy Choo-skoene som ikke passet likevel. Her er markedet større fordi du treffer potensielle kjøpere over hele verden. I skrivende stund gir søket "jimmy choo H&M" 2.076 resultater på eBay.

Å kjøpe et plagg som ikke passer, og så selge det videre på eBay eller FINN, er slettes ikke ulovlig. Dette kan du tjene noen hundrelapper på. Pass bare på at det ikke blir så mye salg at Skatteetaten kan kalle det næringsvirksomhet.

- Er det bare snakk om småbeløp, og det ikke foregår over lang tid, skal det være greit, har Lasse Aanestad i Skatteetaten tildigere uttalt til DinSide da vi luftet en lignende problemstilling.