<b>ANGRERETT:</B> Du kan justere selvangivelsen din som du selv vil frem til 30. april, selv om du har allerede har levert selvangivelsen. Det er den siste innleveringen som er gyldig. Foto: Per Ervland/DinSide
ANGRERETT: Du kan justere selvangivelsen din som du selv vil frem til 30. april, selv om du har allerede har levert selvangivelsen. Det er den siste innleveringen som er gyldig. Foto: Per Ervland/DinSideVis mer

Du kan angre så mange ganger du vil

Var du litt for tidlig ute med å levere inn selvangivelsen? Fortvil ikke.

Fredag 30. april går fristen ut for å levere inn selvangivelsen med endringer.

Men mange har vært tidlig ute, og levert for lenge siden. Faktisk har om lag en halv million nordmenn levert selvangivelsen hittil i år, ifølge Skattedirektoratet.

Men hva skjer om du ønsker å gjøre endringer etter at du har levert inn selvangivelsen?

Da trenger du ikke fortvile. For selv om du har levert har du full mulighet til å levere inn en oppdatert versjon.

- På nett kan du endre så mange ganger du vil fram til fristens utløp, sier kommunikasjonsrådgiver Eva Karin Dahle Rabben i Skattedirektoratet.

Levert på papir?

Den samme muligheten til å endre gjelder også om du har levert inn selvangivelsen på gamlemåten, det vil si på papir.

Eva Karin Dahle Rabben, senior kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet. Foto: Skattedirektoratet
Eva Karin Dahle Rabben, senior kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet. Foto: Skattedirektoratet Vis mer


For om du allerede har sendt inn på papir og finner ut at du har endringer senere, så kan du levere på nett eller eventuelt sende endringene gjennom posten.

Det er den sist leverte selvangivelsen som er gyldig. Om du ikke kan eller vil endre på nett etter at du har levert på papir, så må du ettersende opplysninger skriftlig til skattekontoret.

Slik leverer du selvangivelsen

Risikerer straffeskatt

Om du ikke ønsker å gjøre noen endringer i årets selvangivelse, trenger du ikke bekymre deg over innlevering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men dersom du for eksempel skal føre inn fradrag eller korrigere eventuelle feil, er du nødt til å gjøre dette før fristen går ut den 30. april.

- Om du ikke leverer innen fristen så blir selvangivelsen regnet som levert med de forhåndsutfylte opplysningene. Det er ingen gebyrer om du ikke leverer, med andre ord. Det blir da regnet som om du leverer uten endringer, forklarer Rabben.

Men sjekk grundig gjennom at opplysningene stemmer, for om du benytter deg av leveringsfritaket, samtykker du at opplysningene som Skatteetaten har presentert i selvangivelsen stemmer. Om det skulle vise seg at opplysningene ikke stemmer, risikerer du tilleggsskatt.

- Du kan risikere å bli pålagt tilleggsskatt dersom opplysningene er uriktige eller ufullstendige. Vi oppfordrer med andre ord alle til å sjekke opplysningene sine og levere innen fristen fredag kveld, sier Rabben til DinSide.

LES OGSÅ: Her er endringene nesten alle gjør

Hva lurer du på?

For noen dager siden stilte skatteekspert Gry Nilsen fra Skattebetalerforeningen opp i nettmøte her på DinSide. Der svarte hun på spørsmål vedrørende innlevering av selvangivelsen.

Du kan lese alle svarene hennes her: Nettmøte med Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen

Om det er noen viktige temaer du ønsker at DinSide skal belyse før leveringsfristen går ut, kan du tipse økonomiredaksjonen på okonomi@dinside.no.