Selv om du har levert selvangivelsen din, kan du fortsatt gjøre endringer. Skattepapirene kan leveres så mange ganger du vil frem til fristen løper ut. Foto: Altinn/DinSide
Selv om du har levert selvangivelsen din, kan du fortsatt gjøre endringer. Skattepapirene kan leveres så mange ganger du vil frem til fristen løper ut. Foto: Altinn/DinSideVis mer

Du kan angre så mange ganger du vil

Var du litt for tidlig ute med å levere inn selvangivelsen? Fortvil ikke.

Da selvangivelsen etter mye om og men ble tilgjengelig på nett, var det mulig å levere inn papirene; både med og uten endringer.

Fristen for å levere inn selvangivelsen er ikke før 30. april, men allerede nå er det enkelte som har levert. Skatteetaten har foreløpig ikke tall på hvor mange som har levert inn skattepapirene, men foreløpig er det langt flere enn i fjor som har sjekket skattepapirene på nettet (til tross for den trøblete perioden etter at papirene ble tilgjengelige).

Angrer du deg?

Men hva skjer om du ønsker å gjøre endringer etter at du har levert inn selvangivelsen? Da trenger du ikke fortvile. For selv om du har levert har du full mulighet til å levere inn en oppdatert versjon.

På nett kan du nemlig endre så mange ganger du vil frem til fristen løper ut. Dette bekrefter informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet.

Grunnen til at det åpnes for å levere inn reviderte versjoner, er fordi myndighetene ønsker at flest mulig skal ha mulighet til å levere inn korrekte opplysninger til Skatteetaten.


Levert på papir?

Det er den sist leverte selvangivelsen som er gyldig.

Det betyr at selv om du leverer inn skattepapirene på gamlemåten, altså på papir gjennom posten, kan du i etterkant gå inn på nett og gjøre nye endringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om du har levert selvangivelsen på papir, og i etterkant ønsker å gjøre endringer kan du også sende inn nye papirer i posten. Dette er kanskje ikke så relevant for så mange, men det er en mulighet til å rette opp feil for personer som ikke har tilgang til Internett. Og det er jo faktisk noen av dem ennå.

Hva skjer om opplysningene er feil?

Det er viktig at du går grundig gjennom alle opplysningene i selvangivelsen. Etter 30. april er det for sent å gjøre endringer, og da må alle opplysningene være korrekte.

Har du ikke gjort noen endringer på selvangivelsen, trenger du heller ikke levere, men du skal vite at dersom du ikke leverer, så samtykker du i at opplysningene i papirene stemmer.

Dersom det skulle vise seg at du har levert feil opplysninger riskikerer du å måtte betale straffeskatt. Og straffeskatten er ikke noe å kimse av, her snakker vi store summer. Bladet Skattebetaleren kan fortelle om at folk har måttet betale opptil 22.000 kroner i straffeskatt, fordi de ikke sjekket opplysningene i selvangivelsen. Les hele saken på Skattebetalerens nettside.