<strong><B>FORSVINNER ETTER ÅTTE DAGER:</strong></B> Hvitevarer har stort sett kortere liggetid enn andre varer på Finn torget. Annonser for vanskemaskiner forsvinner raskest, og blir i snitt liggende bare åtte dager Foto: Finn.no
FORSVINNER ETTER ÅTTE DAGER: Hvitevarer har stort sett kortere liggetid enn andre varer på Finn torget. Annonser for vanskemaskiner forsvinner raskest, og blir i snitt liggende bare åtte dager Foto: Finn.no Vis mer

Du har åtte dager på deg

Kjøp og salg av brukte ting på nettet øker kraftig. Men det er ikke alltid lett å få kloa i de beste godbitene.

Publisert
Sist oppdatert

Folk elsker å kvitte seg med gamle ting de ikke lenger har bruk for. For tiden legges det ut drøy 34.000 privatannonser hver eneste uke på Finn torget. Det er 22 prosent flere enn for bare et år siden.

Mange av disse annonsene leder til et kjapt og godt salg. Men enkelte produkter er selvfølgelig lettere å kvitte seg med enn andre.

- Hvor fort du får solgt kommer blant annet an på sesongen, hvor pent brukt tingene er, og pris. Vi ser dessuten at det er stor etterspørsel etter produkter det er dyrt å kjøpe nytt, sier Ole Kristian Ullereng, administrerende direktør på FINN torget, i en pressemelding.

SLIK SKAL DU IKKE GJØRE DET: Se skrekkannonser fra Finn.no

Vaskemaskiner går raskest

For tiden er det vaskemaskiner som selger som varme hvetebrød på Finn. Det tar i snitt bare åtte dager fra en vaskemaskin blir annonsert på Finn Torget, til den blir solgt.

Andre hvitevarer blir også solgt relativt raskt på Finn. Kjøleskap og frysere, komfyr og oppvaskmaskiner har gjennomsnittlige liggetider på ni dager.

I andre enden av skalaen finner vi alt fra elektronikk til treningsartikler. Mobiltelefoner, TV- og parabolutstyr, sofaer, sykler og treningsutstyr har en gjennomsnittlig liggetid på 15 dager.

Ole Kristian Ullereng, administrerende direktør på FINN torget
Ole Kristian Ullereng, administrerende direktør på FINN torget Vis mer


Under ser du en rangering over liggetid på annonser fra privatpersoner på Finn Torget, basert på tall fra de syv første månedene i 2010:

1. Vaskemaskiner – 8 dager
2. Kjøleskap og frysere – 9 dager
3. Komfyr – 9 dager
4. Oppvaskmaskiner – 9 dager
5. Hagemøbler – 11 dager
6. Tørketromler – 12 dager
7. Langrenn – 12 dager
8. Garderobe og oppbevaring – 12 dager
9. Mikrobølgeovner – 13 dager
10. Hageutstyr – 13 dager
11. Soveromsmøbler – 13 dager
12. Billetter – 13 dager
13. Flatskjerm – 14 dager
14. Katter – 14 dager
15. Bærbare PC-er – 14 dager
16. Mobiltelefoner – 15 dager
17. Øvrig TV og parabol – 15 dager
18. Sofaer – 15 dager
19. Sykler – 15 dager
20. Treningsutstyr – 15 dager

Hvorfor betale når du kan få det gratis

Åtte dagers liggetid er riktignok en evighet i Finns «gis bort»-kategori. Her forsvinner ofte produkter sekunder etter at de er lagt ut.

- Følger man godt med på nye annonser, og er rask til å kontakte selger, kan man gjøre et kupp. Personer med kremmerinstinkt kan til og med tjene penger på å selge gratisvarene videre, sier Ullereng i Finn.

Relativt dyre sykler, garderobeskap og tv-er blir gitt bort nesten hver dag. Ja, til og med hele hus blir gitt bort på Finn. For tiden er det produkter innen kategorien sport og friluftsliv, som er hetest, tett etterfulgt av hvitevarer.

Mer enn 300 gratisannonser blir lagt ut her hver eneste dag, og det gjelder å være rask på refresh-knappen, for å få med seg de beste godbitene.

Finn.no er selvfølgelig ikke eneste sted du kan få tak i produkter gratis. Mange bruker Facebook til å bytte eller gi bort varer i sitt nærområdet. Les mer om hvordan du kan gjøre et gratiskupp på Facebook her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer