Penger igjen på skatten gleder mange i juni.<br />
Bilde: <A HREF="http://home.c2i.net/angelshag/mainpage.htm" target="_top">Anne Angelshaug</A>.<br />
Penger igjen på skatten gleder mange i juni.
Bilde: Anne Angelshaug.
Vis mer

Du får skattepengene før fellesferien

Leverte du forenklet selvangivelse, og har penger til gode på skatten? Da kan du se frem til en feit ferie. Pengene skal være i din lomme senest siste uka før fellesferien.

Fellesferien står for døren, med alle utgiftene den fører med seg. Greit nok at de aller fleste får en lønn uten skatt i løpet av sommeren, men skal du ut å reise er det ikke sikkert pengene strekker til likevel.

Er du blant de som betalte for mye skatt i fjor, og som leverte forenklet selvangivelse? Da kan du glede deg over at det før fellesferien kommer et kjærkomment tilskudd til en slunken lommebok.

Når kommer pengene?

Vi har lenge hørt at skattepengene kommer en gang i løpet av juni. Likninga blir lagt it den 23. juni, men når eksakt får vi pengene? Vi ringte likningskontorene i åtte av de største kommunene i Norge, og spurte når deres innbyggere kunne regne med å ha pengene i lomma.

Her er svarene vi fikk:

 • Oslo: Likningskontoret i Oslo lover at pengene skal være fremme hos Oslo-borgerne før fellesferien. Det vil si før den 10. juli. Pengene blir utbetalt fortløpende fra den 23. juni, og likningskontoret mener de fleste vil ha fått pengen innen 14. dager fra denne dato. Men løftet er altså før fellesferien.
 • Bergen: - Pengene vil bli utbetalt rundt den 23. juni, og folk kan vente seg å ha dem på konto i løpet av den 26. eller 27. juni, sier likningssjef i Bergen Svein Røynesdal.
 • Trondheim: Alle i Trondheim skal ha fått skattepengene innen 7. juli, lover likningskontoret.
 • Tromsø: Skattepengene i Tromsø blir utbetalt i slutten av juni, sier de ved likningskontoret der. Mer konkrete vil de ikke være.
 • Stavanger: Innbyggerne i Stavanger får skattepengene i løpet av uke 26.
 • Kristiansand: Skattepengene utbetales i løpet av uke 26.
 • Drammen: Skattepengene utbetales fortløpende etter den 23. juni.
 • Bærum: Pengene tikker inn på konto i månedsskiftet juni/juli.
 • Hvem gjelder dette?

  For ta du skal få igjen på skatten, må du selvsagt ha betalt for mye skatt i fjor. I tillegg må du ha levert forenklet selvangivelse.

  Men det er ikke alle som har levert forenklet selvangivelse som får pengene i juni. Er for eksempel ektefellen din selvstendig næringsdrivende, må du regne med å vente på pengene. Det samme gjelder om du selv har poster i selvangivelsen som krever saksbehandling. Det kan være at du har solgt ikke- børsnoterte aksjer, eller at du har store fradrag for syksdomsutgifter.

  Går du inn i en av de gruppene som ikke kan regne med å få tilbake pengene ennå, vil du få varsel om det en av de nærmeste dagene.