Du får ikke automatisk leiebil!

Er du avhengig av bilen din er det en sur opplevelse å bli påkjørt. Mens bilen er på verksted kan i mellomtiden bli henvist til å benytte deg av kollektivtransport.

Du får ikke automatisk leiebil!

  1. Dette koster leiebilforsikringen

Det er ikke spesielt festlig å bli påkjørt. Og om bilen i tillegg må på verksted blir det enda mindre morsomt. Er det en forsikringssak kan du riktignok leve i visshet om at du vil få skadene dekket, men hva skal du bruke som framkomstmiddel inntil dollargliset ditt er reparert?

Fet kasko

Du får ikke automatisk leiebil!

Forsikringsselskapene kan tilby deg fete kaskoordninger som gir deg rett til leiebil om uhellet skulle være ute. Det kan sikre deg mot de praktiske problemene som kan oppstå. Er du en av de som er avhengig av bilen daglig kan det fort bli problematisk å plutselig måtte klare seg uten.

Bor du et sted hvor kollektivnettet er rimelig utbygd kan du allikevel klare deg godt uten bil, og har du leiebilforsikring får du da "dagpenger" av ditt forsikringsselskap. Et kjennetegn er at du da må dokumentere dine reiseutgifter for å motta pengene, velger du heller å benytte deg av leiebilen er det ingen krav til dokumentasjon. Den får du etter å ha meldt fra til selskapet.

- En vanlig bilforsikring dekker bare skadene bilen er påført. I teorien vil du jo ikke påføres noe økonomisk tap som følge av å være uten bil. Ser du rent økonomisk på det, er det nemlig billigere å reise kollektivt. Bruk derfor din rett til leiebil, eller krev dine faktiske reiseutgifter dekket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For deg som bor i mer grisgrendte strøk er det ikke like lett å komme seg fra A til B, og da er det du uten leiebilforsikring som får svi.

Leiebilforsikring

Vil du være på den sikre siden bør du altså tegne en egen leiebilforsikring, eller i det minste kontrollere at utgifter til leiebil omfattes av den forsikringen du har i dag.

Vil du se hva leiebilforsikringen koster kan du trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen. Vær oppmerksom på at alle de oppgitte prisene er grunnpriser, det vil si at det ikke er tatt hensyn til eventuelle rabattavtaler du måtte ha oss de ulike selskapene.