Du er penere enn du tror

Opp med hodet, du er vakrere enn du tror. Studier viser vi er urimelige harde mot oss selv- spesielt foran speilet.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere ved det amerikanske toppuniversitetet UCLA har sammenlignet hvordan vi ser på oss selv, og hvordan andre ser på oss.

Resultatet er oppløftende. Vi er nemlig vakrere enn vi tror, noe som ikke kommer som en overraskelse for Thomas Johansson, professor i sosialpsykologi.

- Jo mer man tenker på utseendet sitt, desto mer selvkritiske blir vi, sier han til svenske Aftonbladet.

Sliter du med dårlig selvbilde? Her er ti gode tips.

Ser de andre
Johannsson har studert hvordan mennesker har lettere for å se det vakre hos andre enn seg selv. Gjennom sin forskning har han spesielt sett på hvordan skjønnhetsidealene praktiseres i treningsstudioer.

- Trening handler først og fremst om velvære, og ikke om skjønnhet. Men alt som gjøres i et treningsstudio skjer ut fra et skjønnhetsideal. Menneskene som trener blir svært bevisste på de andre rundt seg, sier han.

Trener for velvære
Påstandene bekreftes av mosjonist Morten Winsnes fra Oslo. Han bruker mye av fritiden sin på å trene. Opptil fem ganger i uken, både på sykkel og i treningsstudio. Heller ikke han synes forskningsresultatet er overraskende.

- Jeg trener ikke for å bygge muskler og for å få en spesiell kropp, men for å tåle belastningen som kroppen utsettes for på sykkel. I tillegg hjelper treningen meg til å mestre en hektisk jobb. Likevel er mitt inntrykk at mange på treningsstudio trener for å få en penere kropp, og det gjelder både jenter og gutter.

Han sier at mange på treningssentrene føler seg usikre i begynnelsen.

- For dem som ikke har trent før, er det lett å bli usikker av å se så mange veltrente og pene mennesker i treningsstudio. Men etter hvert føler en selv mye velvære av treningen, og da forsvinner denne usikkerheten, sier han.

Mistet treningsgnisten? Få ny giv

 

Mozon.no, 08.08.2006

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer