<b>Verdt hver eneste krone:</b> Når prisen er helt opp til deg, kommer dette uttrykket til sin fulle rett.
Verdt hver eneste krone: Når prisen er helt opp til deg, kommer dette uttrykket til sin fulle rett. Vis mer

Du bestemmer prisen!

Ida Marias nyeste album koster fra seks kroner.

Når artisten Ida Maria gir ut sitt første album på tre år, har hun valgt en ganske modig prisstrategi. Det er nemlig lytteren selv som bestemmer hvor mye musikken er verdt. Forbrukermakt i praksis det her, altså.

– «Love Conquers All» er tilgjengelig uten noen mellomledd, konsumenten går rett til siden, trykker last ned og betaler det hun ønsker, utover en minimum-sum på seks kroner for å dekke leie av server og liknende, forteller Ida Maria til Eno.

Netbanken avslører: Sjekk om du ble svindlet i ferien

Slik fungerer det

Albumet er tilgjengelig for nedlasting på nett. Man trykker på linken og tas videre til betaling med PayPal. Her ligger det inne et standardbeløp på seks kroner, som du kan endre til et valgfritt beløp. Et nedlastningsvindu åpner seg på maskinen din, i tillegg til at du får en nedlastningsfil tilsendt på e-post.

Har du lyst til å høre gjennom albumet før du avgjør hvor mye det er verdt, kan du bare laste ned på nytt, og klinke til med et høyere beløp på andre nedlasting. Her vil altså uttrykket verdt hver eneste krone komme til sin fulle rett. Ida Maria forteller at lytterne i snitt har betalt 50 kroner for albumet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpig er det kun via Eno albumet er tilgjengelig. Verken Wimp, Spotify eller iTunes kan tilby «Love Conquers All».

Ut å reise? Her får du mye for pengene nå

Ida Maria lar deg bestemme hvor mye musikken hennes er verdt. Foto: Daniel Bleckley
Ida Maria lar deg bestemme hvor mye musikken hennes er verdt. Foto: Daniel Bleckley Vis mer


Gjør det for lytterne

Ida Maria synes dette er et spennende eksperiment, og forklarer hvorfor hun ville gjøre utgivelsen på akkurat denne måten:

– Mest ville jeg gjøre releasen sånn fordi jeg ikke vil at noen skal være nødt til å gjøre seg til "kriminelle" for å få musikken, forklarer Ida Maria på Twitter til DinSide.

Les også: Fikk spennende karrieremuligheter gjennom Twitter