Rop ut og få svar - via mobilen. Men hvorfor skal det være så dyrt, Telenor og Netcom?
Rop ut og få svar - via mobilen. Men hvorfor skal det være så dyrt, Telenor og Netcom?Vis mer

Dropp opplysningen: Få nummeret på mobilen

Det er både enkelt og lønnsomt å benytte mobiltelefonen i stedet for opplysningen 180, men tjenesten fra Telenor overgår langt hva NetCom kan tilby sine brukere.

Med Telenors Mobilinfo kan du søke både etter navn, adresser og nummer blant alle oppføringene i Telenors hvite, rosa og gule sider. Dette betyr at du får tilgang til alle nummer som står i telefonkatalogene, bare at de er bedre oppdatert. Tjenesten har eksistert i ett års tid, men er nå utvidet slik at du kan søke på absolutt alle oppføringer som ligger inne hos opplysningen. Altså kan du finne nummer, navn og adresser til firma, organisasjoner samt til privatpersoner uansett hvilken farge det er på sidene de er oppført i.

Mobile kunder

Du kan også søke på mobiltelefonnummer. Da vil du selvsagt finne alle kunder hos Telenor Mobil. Men i tillegg kan du også få opp brukere som har ført opp sitt NetCom-nummer i Telenors kataloger. Tilsammen gir denne tjenesten deg søkemulighet på 5 millioner oppføringer i Norge.

NetCom har også en lignende tjeneste for sine abonnenter og kontantkortkunder via GSM Info. Men her finner du kun nummer til andre NetCom mobilabonnenter. For rimelige opplysningstjenester fra NetCom kan du også ringe 168.

Dette gjør du

Ringer du med en GSM-telefon som har abonnement eller kontantkort hos Telenor, kan du benytte tjenesten. Du benytter tekstmelding til å bestemme hva du vil søke etter og sender meldingen til nummer1999. Taster du TLF og et åttesifret telefonnummer får du navn og adresse på eieren av det nummeret. Taster du TLF og fornavn etternavn # bosted (f. eks. kari hansen # ålesund) får du nummeret til alle ved det navnet som bor på det stedet du har søkt på. Likeledes kan du i stedet for bosted taste inn postnummer (fire siffer) etter firkanttegnet, og du har definert bostedet på den måten. Det er også mulig å bytte bosted med veiadresse, for eksempel storgata 12.

TLF-kommandoen gir deg mobilnummer. Vil du ha fasttelefon legger du bare til en F og skriver TLFF foran søkeparameterne som navn, nummer og adresser. Vil du vite nummeret til offentlige instanser som kommuner, sykehus, politi etc. kan du benytte kommandoen TLFO. Med TLFN kan du søke på virksomheter og bedrifter som for eksempel kino og restauranter. Du kan med den siste kommandoen også søke på navnet til den personen bedriften er registrert på.

Er du abonnent hos NetCom kan du også skaffe opplysninger ved å sende tekstmeldinger til nummer 1999. Da skriver du kommandoen ADR foran nummeret eller navnet på mobileieren. Her kan du ikke søke på adresser.

Prisene

Med utvidelsen av tjenesten har dessverre Telenor også valgt å sette opp prisen. Før betalte du totalt 2,50 for å gjøre et søk og motta resultatet. Nå må du ut med 4 kroner, men har altså tilgang til flere nummeropplysninger enn før.

Uansett er dette fortsatt billigere enn å ringe opplysningen 180. Prisen for en samtale til opplysningen fra mobil koster 10 kroner per minutt mellom 07 og 18, og 12 kroner per minutt mellom 18 og 07. Ringer du fra fasttelefon betaler du 45 øre i startavgift, og deretter 9 kroner per minutt mellom 08 og 20, og 11 kroner per minutt mellom 20 og 08. Telenor opplyser at en vanlig samtale til opplysningen varer mellom 30 og 40 sekunder. Det betyr at du betaler minst 5 kroner for en samtale. Men får du resultatet opp på mobilen, slipper du stresset med å notere, noe som ofte forlenger en samtale med opplysningen.

Hos NetCom betaler du ingenting for opplysninger som du henter på nettet i MotHer tjenesten. Benytter du GSM Info koster det totalt 2,49 å sende tekstmeldingen samt motta resultatet.

Benytter du NetComs kundenummer 168, kan du også få opplysninger om NetComabonnenter. Dette koster det samme som hvilken som helst samtale til fasttelefon i Norge. Denne tjenesten er tilgjengelig både for NetComs egne kunder, og andre telefonbrukere med både mobil- og fasttelefon. Men regn med at du må vente en tid før du får svar på dette nummeret.

Husk at det er frivillig for kontantkunder å registrere seg. Derfor vil du ikke alltid få opp et resultat på mobiltelefonnummer eller navn du søker etter.