Dropp Norsk Tipping: Spill på oddsen i utlandet

Tror du det er vanskelig å spille på oddsen hos utenlandske spilleselskaper? Nettsidene til mange av bookmakerne er oversatt til norsk, og du kan spille online - til mye bedre odds enn hos Norsk Tipping.

DinSide undersøkte hvilke odds de mest kjente bookmakerne i utlandet tilbød foran EM-kampen mellom Norge og Slovenia 18. juni. Tabellen viser at Norsk Tipping tilbød lavere odds enn de fleste av sine konkurrenter i utlandet. Trenden går igjen også for andre kamper.

Odds Jugoslavia - Norge 18/6 - 2000
SpillselskapJugoslavia
vinner
UavgjortNorge
vinner
Norsk Tipping2,502,602,15
SSP2,452,90 2,45
Interwetten2,30 2,90 2,50
Centrebet3,10 3.15 2,10
Expekt2,95 3,00 2,25
Eurobet2,60 3,00 2,60
Scandic-
bookmakers
2,40 2,90 2,35
Worldbet2,45 2,80 2,50
Tallene er X ganger innsatsen. Har du satset 100 kroner på seier til Norge, og og oddsen er 2,60, mottar du 260 kroner.


Vi ser tydelig at Norsk Tipping gir lavere odds for seier til Norge. Dette kommer antagelig av at tippegiganten beregner oddsen også etter hvordan de forventer at folket vil spille - altså på norsk seier. Utenlandske bookmakere tar i mindre grad de psykologiske aspektene med i vurderingen når de fastsetter oddsene.

Tippemidlene har skylda

Norsk Tipping kommer også dårlig ut ved et uavgjort resultat. I følge Knut Amundsen, oddsetter i Norsk Tipping på Hamar, er årsaken til de lave oddsene klar.

- Helt klart tippemidlene. Norsk Tipping skal tjene penger til idrett, forskning og vitenskap, noe utenlandske bookmakere ikke er nødt til å gjøre. Dermed kan de tilby høyere odds, og ha
en tilbakebetalingsprosent til spillerne på over 80 prosent. Fra Norsk Tipping går vel 60 prosent tilbake til spillerne, forteller Amundsen, som understreker at Norsk Tipping ikke alltid gir lavere odds enn utlendingene.

Og tabellen viser at monopolisten faktisk gir høyere odds for seier til Jugoslavia enn for eksempel engelske SSP og østerrikske Interwetten.

Fram til avspark

Fordelen med utenlandske bookmakere er at de ofte opererer med fast odds. Det vil si at den oddsen som gjelder i det øyeblikket du spiller, gjelder for deg og ditt spill.

Spiller du på Resultatoddsen og Vinneroddsen hos Norsk Tipping, får du løpende odds. Det vil si at oddsen bestemmes av hvor mange som spiller og hvilke resultat de spiller på. Du vet med andre ord ikke hvilken odds som gjelder før fristen for å spille går ut.

Hos Norsk Tipping kan du spille fram til en halv time før kampen starter. Hos de utenlandske bookmakerne kan du spille helt fram til kampstart, eller fram til fem eller ti minutter før avspark.

Har du tilgang til Internett, er det med andre ord enklere enn noensinne å spille på odds i utlandet. De fleste selskapene krever at du er myndig. Er du det, oppretter du enkelt en spillekonto ved å fylle ut et skjema på nettsidene. Du må oppgi kredittkortnummeret ditt, men det er etterhvert blitt så sikkert at du trygt kan gjøre det. Vinner du, går gevinsten inn på kontoen knyttet til kredittkortet.

Sjekk ut disse nettstedene før du spiller:

Resultatservice

Crastinum

Europeiske fotballdata