Denne shaken inneholder like mange kalorier som 68 baconskiver og 30 sjokoladekjeks. Det vil si hele 2 010 kcal!   Foto: Cold Stone Creamery
Denne shaken inneholder like mange kalorier som 68 baconskiver og 30 sjokoladekjeks. Det vil si hele 2 010 kcal! Foto: Cold Stone CreameryVis mer

Drikk denne eller spis 68 baconskiver

Drikke er ikke alltid et sunt alternativ.

Du kan trene og spise sunt, men enkelte drikker kan gjøre sunnhetsopplegget ditt til en total fiasko. Og særlig hvis du tar turen til USA og lar deg friste av en isende kald milkshake på en varm sommerdag.

Det amerikanske bladet Men's Health Magazine har nettopp laget en liste over de 20 verste drikkene du kan få i USA.

Verstingen, hold deg fast, inneholder like mange kalorier som 68 baconskiver og 30 sjokoladekjeks, og består av hele 2 010 kcal.

Her er flere fæle fastfoodfakta!

Shake med peanøttsmør

Man regner med at det daglige energiforbruket til en voksen inaktiv kvinne ligger på rundt 2150 kcal (men veiledende daglig inntak kan være lavere eller høyere avhengig av personen, og de individuelle behovene varierer avhengig av alder, vekt og mosjon).

En milkshake fra iskremkjeden Cold Stone Creamery, med navnet PB&C, kan altså dekke energibehovet for en hel dag hos enkelte! Denne drikken inneholder en solid blanding av peanøttsmør, sjokoladeis og melk. Ifølge Reuters Health inneholder drikkeren 68 gram mettet fett og 153 gram sukker.

I Norge anbefales det for øvrig at sukkerinntaket begrenses til cirka 54 gram sukker for en kvinne.

Nummer to på listen over de verste drikkene i USA er drikken Peanut Power Plus Grape fra Smoothie King. Et stort glass inneholder 1 498 kcal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

McDonald's er også med på listen med sin Triple Thick Chocolate Shake, som kommer på tredje plass. Den inneholder 1 160 kcal, som tilsvarer 13 eplepaier fra samme kjede.

Les også: Best og verst på McDonald’s

- Har ikke ord

Kjendiskokk Jamie Oliver uttaler at han ikke har ord.

- Helseeksperter anbefaler å redusere inntaket av mettet fett til cirka 20 gram om dagen, men med den første drikken får du i deg mer enn tre ganger så mye, bare ved å drikke et glass, sier han, ifølge Daily Mail, og legger til at han ikke har noen ord for dette.

Visste du at en Long Island Ice Tea kan inneholde 449 kcal? Les mer om fetende drikker her

Heldigvis blir vi ikke eksponert for disse drikkebombene i Norge. En liten sjokolade milkshake (0,4 liter) på Burger King inneholder «bare» 420 kcal, og en tilsvarende milkshake på McDonald’s inneholder 340 kcal (men det oppgis ikke hvilken størrelse dette er på nettsidene til McDonald’s).

Cold Stone Creamery opplyser til DinSide Helse at de også tilbyr drikker med mindre kalorier og fett, for de helsebevisste.