Drikk deg i form

Du får ikke bare et energisjokk av de populære energidrikkene. "Tilleggsgevinsten” er prissjokk.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

48 kroner per halvliter. Vi snakker ikke om utepilsen på Aker Brygge. Nærmere 50 kroner er prisen for en halv liter med Dark Dog energidrikk dersom du kjøper den på boks hos 7-Eleven.

Den billigste energidrikken, Aqurarius, koster 20 kroner per halvliter. Det er altså 58 prosent billigere enn Dark Dog.

DinSide Økonomi har sjekket prisene og smaken på en rekke av de energidrikkene som er tilgjengelige i det norske markedet. Klikk på lenkene til høyre for å se hvilke drikker som er med i testen og alle prisene og rangeringen.

Drikk deg i form


Bedre enn brus og bananer?

Ifølge Jeppe Matthiessen ved Fødevaredirektoratet i Danmark, bidrar kulhydratholdige energidrikker til at kroppen kan prestere mer under ekstreme forhold.

Drikkene blir blant annet brukt under trening og til å klare å holde eksamenskandidater og nattevakter våkne i sene nattetimer.

- Jeg ser ikke noe poeng for vanlige mennesker i å drikke slike drikker under for eksempel sportslige aktiviteter, sier Matthiessen.

Han mener saft eller vann eller bananer gjør samme nytten.

- Det er dessuten mye billigere enn dyre sportsdrikker, sier han.

Sportsdrikker har derfor mest å si for toppidrettsutøvere som er avhengige av å yte maksimalt.

- Søtt såpevann

Vinner både smaks- og pristesten.
Vinner både smaks- og pristesten. Vis mer
Taperen på smak er grønn.
Taperen på smak er grønn. Vis mer

Testens fem personer sterke panel har gitt mellom ett og fem poeng til hver drikk. Fem poeng gis til topp-drikkene, og ett poeng til dem vi synes smaker ekkelt.

Sportsdrikken Aquarius vinner også smakstesten med 18 av 25 mulige poeng. Taperen er grønn Carbo Energy med smak av ”Mexico Fiken”. Den fikk totalt syv poeng. Testpanelet fant den grønne drikken rett og slett motbydelig. Mexico Fiken smaken virket nærmere som ”søtt såpevann”. Alle deltakerne ga Carbo Energy ett eller to poeng.

Klikk på lenken øverst for å se vår smaksrangering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rik på kalorier

Kaloriinnholdet i energidrikkene er svært forskjellig. Verve har bare 18 kalorier per 100ml. Grønn Carbo Energy har hele 82 kalorier per 100 ml, eller mer enn fire ganger så mye som Verve.

Så er du på slanker’n, er kanskje ikke Carbo Energy den rette energidrikken til deg når du svetter i treningssenteret.