Drikk brus med god samvittighet

Reduserer stress og gjør deg mindre kranglete.

SUKKERSØT: Ta en sukkerbit i teen med god samvittighet. Du blir faktisk mer trivelig av det. Foto: Panther Media
SUKKERSØT: Ta en sukkerbit i teen med god samvittighet. Du blir faktisk mer trivelig av det. Foto: Panther Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Tennene dine liker det ikke, men hjernen din har faktisk godt av det.

Undersøkelser viser at søte drikker, som for eksempel te med sukker, kan gjøre deg mindre kranglete og stresset, ifølge Telegraph.co.uk

Les også: Dette gjør cola med kroppen

Takler stress bedre

Takket være sukkeret, øker energinivået, noe som får hjernen til å bevare impulskontrollen. Dette betyr at selv under stress, vil du klare å ta klokere avgjørelser.

Det er forskere fra universitetet i New South Wales og Queensland som har kommet frem til dette.

Les også: 300 ganger søtere enn sukker

Sur på sukkerfri

Testen er basert på en gruppe frivillige mennesker, der noen fikk servert limonade med sukker, mens andre fikk limonade med kunstig søtning. Limonade er en engelsk drikk, som stort sett er basert på sitron, vann og sukker.

Like før en presentasjon måtte alle utføre flere stressende oppgaver. Blant annet ble de kritisert av forskerne, som gjorde dette for å provosere.

De som hadde drukker sukkerholdig limonade hadde mindre sannsynlighet til å glefse tilbake enn de som drakk sukkerfritt, skriver the «Journal of Experimental Social Psychology».

Dersom du har lett for å miste besinnelsen, kan det altså være lurt å drikke noe søtt før du går i et viktig møte. På denne måten kan du kanskje sette en brems på dine aggressive impulser.