Sjekk ut hvordan daten din bor. Det sier mer enn noe annet om personligheten hans, mener psykolog.  Foto: colourbox.com
Sjekk ut hvordan daten din bor. Det sier mer enn noe annet om personligheten hans, mener psykolog. Foto: colourbox.com Vis mer

Dra hjem på date

Dater du en rotekopp eller et dydsmønster?

Hvis du vil komme bak fasaden og se hvem du virkelig dater, bør du droppe kafébesøket og heller invitere deg hjem til han eller henne. Først der kan du se hvem vedkommende er.

Les også: - Kast masken på date

Det hevder ihvertfall den amerikanske psykologen Sam Gosling i sin nye bok, som har fått tittelen "Snoop". Dette ifølge svenske Aftonbladet.

Hjemmedating

Har du blitt overrasket over hvordan daten din har det hjemme? (Avsluttet)
Ja(50%) 111
Nei (28%) 62
Har aldri vært med daten hjem (22%) 49
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

"Dropp de anonyme kafédatene og de lange rusleturene. Et treff hjemme hos den du dater vil gi et helt annet inntrykk enn et møte på en anonym kafé, hvor man lett kan skjule sin egentlige personlighet bak klisjéer", oppfordrer han i boken.

Øl og Samantha Fox

Har hun bilder av søte barn og blomster på veggene? Har han Samantha Fox-plakater over sengen, og et kjøleskap som trygler om annet enn en six-pack og gamle take-away rester?

Les også: Ikke gjør dette i kveld

"Hvordan en person har det i hjemmet kan si mer om vedkommende enn hva som kommer frem under lange, intime samtaler", skriver Gosling i boken.

Psykolgen mener det aller viktigste man skal se etter dersom man leter etter tegn på noe som kan si noe om personen, er helheten og temaet i hjemmet. Er det en sammenheng mellom tingene? Hvordan er interiøret, hva slags musikk og bøker liker vedkommende, og hvor er disse plassert?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dette lyver vi om på daten

"En timeplan/kalender viser tydelig hva slags type du er. Er den stort sett blank tyder det på at du ikke er særlig organisert, selv om det kanskje er slik du ønsker å fremstå", skriver Gosling.

Han mener likevel at man ikke skal fokusere for mye på enkelte ting, siden det kan være mange grunner til at en bestemt gjenstand står fremme, det kan for eksempel være en gave. Så det kan med andre ord være mislvisende å knytte vedkommendes personlighet opp mot en bestemt ting.

Se på helheten

"Den må i så fall underbygges av andre lignende elementer, for å gi et mer riktig bilde av personen. Man kan også se etter ting som ikke er der, det sier minst like mye om vedkommende som det du ser", mener Gosling.

Les også: Sjekk med stil!

Ifølge psykologen kan dette gi konkrete signaler om hvem daten din er:

  • Fotografier: Er fotografiene av personen selv, og hva gjør han/hun i så fall på disse bildene? Meditérer på en fjelltopp? Sitter med venngjengen på bar? Er det en atletisk evntyrer eller en sofagris du har med å gjøre?
  • Strøkent hjem: Det kan tyde på at vedkommende er ryddig og pertentlig. Men ikke nødvendigvis. Mange ønsker å fremstå som om de er det, mens boder, skuffer og skap forteller en helt annen historie ...
  • Rotete hjem: Denne personen er sannsynligvis mer venstre- enn høyreorientert. Ligger det mange kvitteringer og flyter rundt, tyder det på at vedkommende har en rotete personlighet.
  • Planter: Lever de, eller er det bare brune stilker som står igjen? Det forteller mer enn at plantekrukkene står der i utgangspunktet.
  • Bøker: Mange bøker, særlig om reiser og kjønnspolitikk, kan tyde på at vedkommende er venstreorientert.
  • Kjøkkenet: Ser du en fancy pepperkvern, dyre oliven og en bolle med sitroner, betyr det ikke nødvenigvis at personen som bor der er glad i å lage mat. Det kan snarere skyldes status enn ekte matinteresse. Gode råvarer i kjøleskapet og krydderurter i vinduet kan imidlertid tyde på at du har med en ekte matentusiast å gjøre.

    Kilde: Aftonbladet