Dominante menn er mest attraktive

Aromaen fra dominante menn ansees som mest sexy hos kvinner med eggløsning, mener tsjekkiske forskere.

De tsjekkiske forskerne fikk 48 menn fra Praha til rangere seg selv etter hvor dominante de var. Deretter gikk mennene med bomullspads i armhulene i ett døgn.

Deretter gjennomførte 65 forskjellige kvinner en blindtest ved å lukte på bomullspadsene. Kvinnene skulle rangere luktprøvene etter hvem de mente var mest sexy.

Kvinner som hadde eggløsning rangerte de dominante mennene som mest sexy. De resterende kvinnen viste ikke lignende mønstre.

Studiene som ble publisert i det medisinske tidsskriftet Biology Letters, forklarer funnene med at kvinner har en medfødt evne til å finne de mest virile menn når de er klare for å få barn. Resten av tiden ser det imidlertid ut som om kvinner foretrekker ”snille” gutter.

- Det ser ut til at en psykologisk mekanisme av ett eller annet slag styrer kvinner mot gode og levedyktige gener, sier doktor Craig Roberts til BBC.

Kvinnene som deltok i undersøkelsen rangerte lukten fra 10 forskjellige bomullspads i kategoriene; intensitet, maskulinitet og hvor sexy de mente lukten var.

Forskerne fant ut at når kvinner hadde eggløsning var det større Sannsynlighet for at de ville rangere dominante menn som sexy. Dette gjaldt spesielt kvinner som var i et fast forhold.

Andre kvinner derimot, singel eller ikke og uansett hvor de ellers befant seg i menstruasjonssyklusen, rangerte ikke mennene på samme måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mozon.07.07.2005