Røyker du, må du betale mer. Foto: Colourbox.com
Røyker du, må du betale mer. Foto: Colourbox.com Vis mer

Dobbelt så dyrt for røykerne

Må betale ekstrapremie på forsikring.

Forsikringsselskapene vil at tobakkavhengige skal betale mer for livs- og helseforsikringene.

Storebrand Livsforsikring har allerede økt tariffene sine for røykerne, og flere av konkurrentene planlegger det samme. Det skriver Aftenposten i dag.

- Det er rimelig at røykerne betaler mer, sier direktør Jan Otto Risebrobakken i Storebrand, til Aftenposten.

Regn ut her:

Så mye koster røykingen deg!

Dobbelt så dyrt

Det er storrøykerne som får svi mest på pungen. Dersom du konsumerer 15 sigaretter eller flere om dagen, må du betale dobbelt så mye i forsikringspremie enn vanlig. For dagligrøykere øker prisen med 50 prosent.

Grunnen er selvfølgelig at jo mer du røyker, jo mer utsatt er du for helseskader. Sigarettrøyking dreper nesten 7000 nordmenn hvert år. I gjennomsnitt reduseres levealderen til røykere med 11 år, og mange røykere dør før de når pensjonsalderen.

Studier viser også at røyking kan påføre deg svært mange alvorlige sykdommer. Hjerte- og karsykdommer, kols, lungekreft og blindhet er bare noen av de vanlige konsekvensene mange opplever å måtte slite med som følge av røykingen sin.

Trenger du flere grunner til å stumpe røyken?

15 grunner til å slutte!

Ny forsikringslov

Den selvpålagte "røykeavgiften" er ikke den eneste endringen i forsikringsbransjen i år.

Fra 1. januar 2009 ble det gjort en svært viktig endring i forsikringsavtaleloven. Nå må nemlig forsikringsselskapene ha saklig grunn for å nekte noen forsikring. Forslaget skal styre kundenes rettigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Endringer i forsikringsavtaleloven: Forsikringsselskapene må nå ha saklig grunn for å nekte noen forsikring. Forslaget styrker kundenes rettigheter.

I den saklige grunnen til avslag skal det vøre oppgitt hvilke risikovurderinger som ligger til grunn for avslaget. Dessuten må selskapet opplyse om hva skal til for at et avslag omgjøres.

Les mer om den nye loven her