Dobbel pris i Oslo

I Oslo er det mer enn dobbelt så dyrt å spille squash som i Tromsø - til tross for at det er i hovedstaden konkurransen er størst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Squash er trendy. Det som blir trendy, blir gjerne fort dyrt på grunn av etterspørselen. Bare se på kaffeprisene på kaffebarer.

I Oslo koster det i dag opptil 130 kroner for å boltre seg med squashracket og ball i en betongkube i en skarve halvtime. Vil man spille en time, må man ut med hele 260 kroner (per bane).

image: Dobbel pris i Oslo

Doble priser

Dyrt? Definitivt, særlig tatt i betraktning at akkurat den samme timen koster under halvparten i Tromsø - et pressområde med høye priser. 60 kroner per halvtime må du ut med der.

Det rare er er at det er S.A.T.S som både har høyeste og laveste pris i vår pristest. SATS har flere forklaringer.

- Pris og etterspørsel henger alltid sammen, og i Oslo er etterspørselen stor. Squashhallene våre er smekkfulle. Og generelt koster tjenester mer i Oslo enn andre steder, sier informasjonskonsulent Halvor Lauvstad i S.A.T.S Norge. Han understreker at han på stående fot ikke kjenner konkurransesituasjonen i Tromsø.

Jeg vil se squashprisene i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø

For medlemmene

DinSides pristest viser at av byene Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø, er Tromsø desidert billigst.

S.A.T.S-avdelingene vi har snakket med i Oslo, påpeker dessuten at de prioriterer egne medlemmer. Prisene for ikke-medlemmer settes derfor høyt.

- Medlemmene våre prioriteres - det er en helt bevisst politikk, sier Lauvstad.

Oslo er dyrest av byene. Kun Vulkanhallen kan måle seg med de billigste i andre byer. I både Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø kan du spille squash for under hundrelappen.

Andre veier

Prisene i vår undersøkelse gjelder spilletid for ikke-medlemmer på kveldstid. Medlemsskap gir lavere pris per gang, men kun dersom man spiller ofte. For medlemsskap i treningskjedene er dyrt. DinSide har tidligere fokusert på S.A.T.S-kjedens høye priser.

Det samme kan sies om kjedenes ulike abonnementsordninger og klippekort. Priser og betingelser varierer, så sjekk der du bor.

Du oppnår garantert lavere priser ved å spille før 15 - 16 om dagen og/eller i helgene. Mange bedrifter har dessuten avtale om spilletid. Spør sjefen.

Ta meg til squashprisene