DNBs Mastercard får Eurobonus-opptjening

Men da må du oppgradere kortet, som koster deg 99 kroner i måneden.

<strong><b>BONUSPOENG:</strong></b> DNB skal samarbeide med SAS, og vil tilby opptjening av Eurobonuspoeng på DNBs Mastercard. Men det koster. Foto: BERIT B. NJARGA
BONUSPOENG: DNB skal samarbeide med SAS, og vil tilby opptjening av Eurobonuspoeng på DNBs Mastercard. Men det koster. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kunne DNB varsle om at de og SAS inngår et samarbeid som gjør at du nå kan oppgradere ditt DNB MasterCard med SAS EuroBonus, og samle poeng på alle kjøp.

- Dette er et tilbud som kundene har etterspurt, sier Trond Bentestuen, konserndirektør i DNB i en pressemelding.

For å opptjene bonuspoeng, må du altså oppgradere kortet. Og det koster.

LES OGSÅ: Har SAS eller Norwegian det beste fordelsprogrammet?

1.200 kroner i året

Det er SAGA- og Private Banking-kunder som får muligheten til å oppgradere kortet føst. I løpet av neste år vil DNB tilby oppgradering med SAS EuroBonus til alle kunder med et DNB MasterCard, opplyser Bentestuen.

For å samle poeng må du oppgradere kortet ditt, som koster 99 kroner i måneden. Dette utgjør 1.188 kroner i året. Også da SAS i 2011 lanserte sitt SAS Eurobonus American Express-kort, også da i samarbeid med DNB, var årsavgiften 1.200 kroner.

Kundene får 20 EuroBonus-poeng for hver 100 kroner de bruker, og man får EuroBonus-poeng på alle varekjøp.

60.000 kroner for én reise

Er det verdt å betale 99 kroner måneden for å tjene opp bonuspoeng? (Avsluttet)
Nei, det koster for mye (74%) 2369
Jeg er ikke opptatt av å opptjene bonuspoeng på kredittkortet(13%) 419
Ja, absolutt(13%) 414
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ved oppgraderingen av kortet får du automatisk 12.000 velkomstpoeng, som tilsvarer en flytur innenlands.

Skal du selv spare opp nok bonuspoeng til en innenlands flytur, må du altså handle med DNBs MasterCard for 60.000 kroner. Skal man unngå at denne bruken gir ekstra kostnader, må man sørge for å betale for bruken innen de 45 rentefrie dagene.

Så kan man spørre seg om den månedlige prisen på 99 kroner gjør dette lønnsomt - da det er svært mange kredittkort som i dag leveres uten årsavgift.

Da Dinside skrev om SAS Eurobonus´American Express-kort, lød rådet fra fagsjef for personlig økonomi, Dag Jørgen Hveem ved Handelshøyskolen BI, som følger:

- Hensikten er å stimulere til en bruk man burde holde seg borte fra. Hverdagens innkjøp bør ikke foregå ved hjelp av kredittkort, det er hovedregelen.

Som kjent er kredittkort gratis å bruke innenfor den rentefrie perioden, men det er slett ikke alle som klarer å betale i tide.

LES OGSÅ: Gode råd eller dyr kreditt?

Dette sier DNB om prisen

Kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø. Foto: DNB
Kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø. Foto: DNB Vis mer


Vi har spurt DNB om det er problematisk å oppfordre kundene om bruk av MasterCard i det daglige, samtidig som det faktisk krever at man betaler 60.000 kroner med kortet for å tjene inn Norgesreise for én person, og koster 99 kroner måneden.

Kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø sier til Dinside at det å ta seg betalt for denne type fordel ikke er uvanlig i markedet, og hevder samlet årspris med poengopptjeningen er den beste som finnes for MasterCard i markedet.

- Dette er et tilbud som først og fremst vil tjene de som benytter Mastercard til dagligkjøp, eller folk som allerede har Eurobonusopptjening sammen med andre kort men foretrekker DNB Mastercard. Vi mener du får svært god oversikt over økonomien ved bruk av Mastercard. Vi føler oss trygge på at denne kundefordelen vil bli godt mottatt, sier han.

Han legger til at det er mulig å avslutte oppgraderingen av kortet, om kunden skulle ønske det. Det stilles ifølge Korsberg Dalsbø ingen spesiell krav til å avslutte dette, bortsett fra at man betaler vanlig årspris på kortet, avhengig av hvilket kort man har.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer