Det er i øyeblikket ikke mulig å få tilgang til DNBs nettbank. Foto: DNB
Det er i øyeblikket ikke mulig å få tilgang til DNBs nettbank. Foto: DNBVis mer

Dnb.no nede i hele formiddag

Kunder sliter med tilgang til DNBs nettbank.

Søndag var det store problemer med flere norske minibanker og nettbanker, deriblant DNB. Tidlig mandag morgen ble det meldt at feilen var utbedret, men like etter opplevde DNB nye problemer.

Angrepet

Etter å ha varslet om at systemene fungerte som normalt i morges, kunne DNB igjen varsle om problemer med nettbanken.

På egne Facebook-sider skriver DNB: "Dessverre har det igjen oppstått noen problemer hos Evry som fører til problemer med å få opp dnb.no. Evry er på saken og jobber i full fart for å få ting til å fungere igjen."

– Det er foreløpig ikke mulig å si hvor lenge problemene vil vedvare, men både vi og Evry jobber med saken, sa informasjonsdirektør Thomas Midteide til DinSide i formiddag.

11.30 i dag meldte DNB følgende på sine Facebook-sider:

Nå har våre IT-folk og Evry sine eksperter sittet sammen og funnet årsaken til at dnb.no var nede i formiddag. Det skyldes et såkalt tjenestenektangrep, som betyr at serverne våre bombes med henvendelser slik at det stopper helt opp. Nå skal dnb.no igjen være tilgjengelig for kunder i Norge, men kunder i utlandet kan fortsatt oppleve problemer med å få logget seg på. Vi er veldig lei oss for at mange av våre kunder ikke fikk gjort det de skulle i formiddag, særlig etter de store problemene norske banker hadde i går.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først mente DNB at problemer en brannmur forårsaket de nye problemene. Men litt før 12 i dag bekreftet Thomas Midteide i DNB i en e-post til DinSide at feilen skyldes et tjenestenektangrep (DDoS – distributed denial of service).

Søndagens problemer

Årsaken til søndagens problemer som blant annet rammet bankkunders tilgang til minibanker, nettbanker og kortbetaling var ifølge IT-leverandøren Evry en hardwarefeil knyttet til en leveranse fra en av EVRYs teknologileverandører.

Skandiabanken slet fortsatt med at regningsbetaling ikke fungerte i morges etter gårsdagens problemer, men melder nå om at alt skal være i orden. Det samme gjelder Gjensidige og Sparebank1.