DNB trodde ikke på forsikringskrav - utredet med metalldetektor

DNB tok med kvinne og metalldetektor opp i myr

Dro på fjelltur da de ikke trodde på historien hennes. - Noe alle kundene våre bør være glade for, mener DNB.

DNB PÅ FJELLTUR: DNB sendte en utreder med metalldetektor på fjelltur sammen med kvinnen, for å se om de kunne finne tingene hun hevder å ha mistet i en myr. De fant ingenting, og DNB ble enda sikrere på at det var ugler i mosen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DNB PÅ FJELLTUR: DNB sendte en utreder med metalldetektor på fjelltur sammen med kvinnen, for å se om de kunne finne tingene hun hevder å ha mistet i en myr. De fant ingenting, og DNB ble enda sikrere på at det var ugler i mosen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor høst ringte en DNB-kunde og fortalte at hun hadde mistet en iPhone og et gullarmbånd på multetur i fjellet.

Ifølge henne falt hun i en myr, og oppdaget senere at tingene var borte vekk. Hun ville derfor ha dem erstattet gjennom DNB-forsikringen sin.

- Dette var en kunde med høy skadefrekvens, samt at dette var en uvanlig hendelse, forteller kommunikasjonsdirektør Vidar Korsberg Dalsbø i DNB til Dinside.

Selskapet ville derfor undersøke saken nærmere. Og en utreder tok kvinnen med seg opp på fjellet, med metalldetektor i sekken.

Søkte og gravde

Kvinnen slet med å finne igjen myra hvor hun mente at telefonen og smykket forsvant. Hun husket bare at det var et tre og en sti i nærheten.

Kvinnen og utrederen fra DNB gikk rundt flere myrer, og skal ha gravd etter utslag fra metalldetektoren, uten hell.

- Men hva ville egentlig skjedd om dere hadde funnet noe?

- Hvis gjenstandene ble funnet ville problemet vært løst. De ville vært hennes eiendom og tilbakelevert, sier Dalsbø i DNB.

- Men iPhone-en ville nok ha vært ødelagt etter opphold i myr, og medført erstatning. Armbåndet ville kun ha trengt rens, som vi også ville ha dekket.

Nektet erstatning

Kvinnen slet også med å forklare hvordan gjenstandene hadde forsvunnet; smykket satt på håndleddet, mobilen skal ha ligget i en lukket jakkelomme. Hun kunne heller ikke dokumentere at hun faktisk eide noe armbånd.

- Dersom hun hadde på en sikker måte påvist skadested og hatt vitner, samt hatt bedre dokumentasjon, så ville nok skadetilfellet vært mer sannsynliggjort enn det som var tilfellet, mener Dalsbø.

Etter utredningen var ikke DNB i tvil, og i konklusjonen til kvinnen skrev de:

«DNB Forsikring finner det svært lite troverdig at mobiltelefonen falt ut av jakken og at armbåndet falt av håndleddet i forbindelse med at du snublet, og at gjenstandene deretter var forsvunnet og tapt».

Svindel for millioner

DNB avsluttet forsikringsavtalen med kvinnen, og hun tok saken videre til Finansklagenemnda. Men uten hell; nemnda avviste saken da de mener den ikke egner seg for skriftlig behandling.

- Det at vi følger opp saker der det kan være snakk om svindel, er noe alle kundene våre bør være glade for, mener Dalsbø i DNB.

Han anslår at de avdekket svindel for rundt 35 millioner kroner i fjor, og at alternativet var å la de ærlige kundene betale for svindlernes utbytte. Dinside har tidligere fortalt hvordan DNB også bruker skjult overvåkning for å avdekke eventuell svindel.

- Og hvor vanlig er det å ta med seg forsikrede opp på fjellet med metalldetektor?

- Det er sjeldent, men i gitte saker er det påkrevet for å avklare skadetilfellet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!