DNB stenger nettbanken hele helga

Flytter nettbanken til nytt datasenter.

<b>HELGESTENGT:</b> I forbindelse med flytting av nettbanken, holder DNB nettbanken stengt fra fredag kveld. Foto: BERIT B. NJARGA
HELGESTENGT: I forbindelse med flytting av nettbanken, holder DNB nettbanken stengt fra fredag kveld. Foto: BERIT B. NJARGAVis mer

Skal du overføre penger eller legge inn regninger til forfall, bør du gjøre det i løpet av dagen. Fredag klokken 23:00 stenger nemlig DNB nettbanken for sine 1,9 millioner kunder.

Årsaken er at nett- og mobilbanken skal flyttes til et nytt datasenter.

LES OGSÅ: Hevder DNBs nettbank har store svakheter

Nede hele helga

Helgas flytting av nettbank og mobilbank, som ifølge DNB er en del av et større arbeid for å bedre driftsstabiliteten for bankens digitale tjenester, gjør at disse samt SMS-tjenestene vil være nede i helga.

– Dette er det største IT-flytteprosjektet som noen sinne har vært gjennomført i Norge. Hele flytteprosessen skal være gjennomført innen utgangen av august, sier IT-direktør Liv Fiksdahl

– Vi gjør alt vi kan for at flytteprosessen ikke skal gi negative konsekvenser for kundene. Samtidig er dette litt som å skifte girkasse på en bil som er i fart. Derfor må vi stenge ned deler av butikken i korte perioder når flyttingen pågår. I pinsen skal sentrale systemer flyttes, og det vil få konsekvenser for noen av kundene våre, fortsetter hun.

Les også hvordan du kvitter deg med kodebrikka en gang for alle

Tilbake i drift mandag

Er det noe du trenger å få gjort i nettbanken, anbefaler kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø at alle transaksjoner gjennomføres før systemene blir tatt ned fredag kveld.

Han forteller videre at de ikke har anslått noe eksakt klokkeslett for når nettbanken er tilbake i drift, men at dette skal skje i løpet av søndagen.

- Dette slik at nettbanken skal fungere som normalt mandag, forteller han til Dinside.

LES OGSÅ: Snart kan du betale på sekundet