DNB har pusset opp blant annet minibankene sine. Hvordan de ser ut, er fortsatt en liten hemmelighet. Foto: Kim Jansson
DNB har pusset opp blant annet minibankene sine. Hvordan de ser ut, er fortsatt en liten hemmelighet. Foto: Kim JanssonVis mer

DNB skjuler sin nye logo

Fredag skifter Norges største bank navn og logo. Nå blir bankens filialer og minibanker pusset opp.

I morgen, fredag 11.11.11 klokken 11, dropper DnB NOR siste delen av navnet, og blir fra denne dato bare DNB. Relanseringen en del av en sammensmelting mellom DnB NOR, Postbanken, Vital og utenlandske DnB NORD.

Navneskiftet innebærer også en helt ny grafisk stil, og i dag har banken begynt å tilpasse flere av sine filialer og minibanker.

Men landets største bank vil være litt hemmelighetsfulle, og har dekket til de nye bankene med papplater og sorte søppelsekker.

Til og med den nye logoen på DNBs hovedkontor på Aker Brygge i Oslo, er dekket til. Men før banken fikk plassert sorte søppelsekker over logoen, klarte noen å legge ut et bilde av det nye varemerket på Twitter.

DNBs hovedkontor på Aker Brygge i Oslo er prydet med ny logo. Foreløpig er logoen dekket til av noen ganske så usjarmerende søppelposer. Foto: Kim Jansson
DNBs hovedkontor på Aker Brygge i Oslo er prydet med ny logo. Foreløpig er logoen dekket til av noen ganske så usjarmerende søppelposer. Foto: Kim Jansson Vis mer


Ny nettbank og nye bankkort

- Vi er klare til i morgen, sier DNBs informasjonsdirektør, Thomas Midteide, til DinSide.

I tillegg til ny logo, får alle 2,3 millioner kunder i DNB ny nettbank. Den nye nettbanken får nye menyer, ny design, og skal ifølge banken selv gjøre bankhverdagen enklere for kundene. Du kan allerede nå prøve en demoversjon av den nye nettbanken.

Midteide regner med ekstra mange henvendelser fra kundene i morgen, og forteller at banken har satt inn ekstra bemanning for å kunne hjelpe kunder med den nye nettbanken.

- I tillegg begynner vi å sende ut nye bankkort fra i morgen, sier Midteide.

Kortene blir først og fremst bli sendt ut til nye kunder og kunder med gamle kort som som snart går ut på dato. Du vil fortsatt kunne bruke ditt gamle kort med gammel logo frem til kortets utløpsdato.

Ingen hemmelighet

Det er forøvrig ingen hemmelighet hvordan den nye logoen skal se ut. Den ble vist frem allerede for noen måneder siden, men forhåndsvisningen ble ikke bare møtt med positive tilbakemeldinger.

«Dødskjedelig», «Kjølig og lite imøtegående» og «En 3-åring kunne lagd den logoen i Paint» var noen av kommentarene som ble publisert i mediene etter at banken viste frem sin nye profil.