DNB skal ta i bruk digipost for å send ut kundebrev.
DNB skal ta i bruk digipost for å send ut kundebrev.Vis mer

DNB skal bruke digipost

Norges største bank har signert avtale om distribusjon av digitale brev til kundene.

Våren 2011 lanserte Posten sin egen digitale postkasse, Digipost, men fram til nå har løsningen vært svært begrenset for privatpersoner. Nå øker imidlertid nytteverdien, for denne uken varslet Posten om at DNB ønsker å ta i bruk digipost.no.

DNB-konsernet skal ifølge posten.no ha signert en avtale for distribusjon av digitale brev til kundene sine.

Kundene får velge

Dette bekreftes av informasjonssjef Thomas Midteide i DNB, som regner med at digipost vil bli tatt i bruk i høst, antakelig i oktober. Målet for storbanken er ikke å tvinge kundene over på den digitale postløsningen, men å gi dem valgmuligheter.

Post til kundene blir per i dag sendt til innboksen i nettbanken.

- Det viktige for oss er at kundene våre kan velge selv hvor de ønsker å få posten sin. For mange er nettbanken nok, mens noen vil bruke alternative postkasser utenfor banken, sier Midteide til DinSide.

Han understreker at de fortsatt kommer til å sende all post til kundene sine i nettbanken, men at det kan være praktisk for noen kunder å samle alle slike ting på ett sted.

- Da er tjenester som digipost nyttig, sier Midteide.

Les også: Her er digiposts ferskeste konkurrent

Dette er digipost.no

Digipost har per i dag cirka 200.000 private brukere, ifølge Postens pressekontakt Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Postens digitale postkasse skal være en sikker form for e-post, hvor du trenger BankID eller BuyPass-kort for å opprette en konto. Dette gjør ifølge Posten registrering og innlogging betydelig sikrere enn standard e-post.

  • Sensitiv e-post og forsendelser som inneholder for eksempel personopplysninger, blir merket med en hengelås. For å åpne dokumenter med hengelås, må du igjen bruke BankID eller Buypass-kortet ditt.

  • Hver Digipost-bruker er knyttet til gateadresse, og gjør at du kan søke etter andre brukere ved hjelp av gateadressen deres.
  • Les også: Ikke sikkert banken tar ansvar om du blir svindlet