DnB NOR er blant bankene som tilbyr høyest rente på Boligsparing for ungdom akkurat nå. Foto: Kim Jansson
DnB NOR er blant bankene som tilbyr høyest rente på Boligsparing for ungdom akkurat nå. Foto: Kim JanssonVis mer

DnB NOR på toppen

Er best av de største bankene på Boligsparing for ungdom (BSU).

Det nærmer seg slutten av året, og skal du spare penger, kan det være lurt å fylle på BSU-kontoen din. Klarer du å sette 15.000 kroner inn på kontoen, vil du få 3.000 kroner igjen på skatten neste år.

Sparing i en BSU-konto innebærer som regel gode rentebetingelser, men som alle andre renter på markedet er det stor variasjon i hva bankene tilbyr.

Med tanke på alle de krasse medieoppslagene de siste månedene, er det kanskje på tide at Norges største bank frå litt positiv omtale. Og det skal de få nå:

DnB NOR tilbyr akkurat nå svært god rente på BSU-pengene dine. Ifølge DinSides kontinuerlig oppdaterte oversikt over de beste BSU-rentene, tilbyr DnB NOR akkurat nå en sparerente på 7,45 prosent.

Det er best av disse største bankene i landet, og bare slått av noen få lokalbanker.

Denne banken er best

Øverst på topplisten troner Halden SpareBank1 og Nesset Sparebank, med en innskuddsrente på hele 7,70 prosent. Halden SpareBank1 forutsetter riktignok at du har en spesiell tilknytning til Halden eller Sarpsborg, mens Nesset Sparebank skal være åpen for de fleste.

Beste BSU-renter
 BankÅpent
for alle
BSU-rente
1Halden SpareBank 1Nei7,70
2Nesset SparebankJa7,70
3Ørskog SparebankJa7,60
4Seljord SparebankJa7,55
5Marker SparebankJa7,50
6Trøgstad SparebankJa7,50
7Sunndal SparebankNei7,50
8Lofoten sparebankNei7,50
9Luster SparebankJa7,45
10DnB NOR Bank ASAJa7,45
Oversikten er basert på informasjon fra Finansportalen.no, og ble hentet inn 17. november 2008.


Nederst på listen ligger Hol Sparebank og Stadsbygd Sparebank, som tilbyr 6,23 prosents rente på BSU-pengene dine. Sparer du til bolig i en av disse bankene, bør du dermed vurdere å skifte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk selv

Denne høsten har vi flere ganger hørt historier om at det å skifte bank er lettere sagt enn gjort. Men det er fordi mange banker ikke har spesielt lyst på nye lånekunder.

Derimot burde bankene være glade for å passe litt på sparepengene dine. Derfor oppfordrer DinSide til å ta en titt på oversikten over de beste BSU-betingelsene på markedet, slik at du kan velge den banken som gir deg mest igjen for pengene.

OPPDATERES KONTINUERLIG: Her finner du de beste BSU-rentene

Neste år kan du spare mer

Etter ti år med et maksimalt sparebeløp på 15.000 kroner i året og 100.000 totalt, har regjeringen besluttet å heve BSU-grensene.

I Statsbudsjettet for 2009 foreslår regjeringen å øke de maksimale sparebeløpene til 20.000 kroner i året, og 150.000 kroner totalt.

Det betyr at du kan sette større beløp inn på kontoen din, og dermed få større skattefradrag.