DnB NOR hever renten

Renteøkningene til forbruker er i gang etter at sentralbanken denne uken økte foliorenta.

Publisert
Sist oppdatert

Først ute er landets største bank - DnBNOR - etter sentralbankens beslutning om å øke foliorenten med en "kvarting" - til 5,0 prosent.

Øker mer enn 0,25 pst

Med bakgrunn i utviklingen i markedsrenter og Norges Banks siste heving av styringsrenten setter DnB NOR opp renten på innskudd med inntil 0,40 prosentpoeng og boliglån med 0,35 prosentpoeng. I tillegg lanseres et meget konkurransedyktig tilbud på fastrenteinnskudd, skriver banken i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen, blir nå beste nominelle rente for boliglån innenfor 60 prosent av verdigrunnlaget på 5,95 prosent.

Økningen i sparerenten på 0,40 prosentpoeng gjelder innskudd over 100.000 kroner. For sparing under 100.000 kroner er økningen 0,25 prosentpoeng.

Banken lanserer dessuten fastrenteinnskudd med ett års bindingstid til en rente på 5,55 prosent. Tilbudet gjelder fastrenteinnskudd på 25.000 kroner eller mer, og vil være tilgjengelig fra tirsdag 2. oktober.

Renteendringen iverksettes fra onsdag 3. oktober for nye boliglån, og fra 19. november for eksisterende lån og innskudd, melder DnBNOR.

Klar for å bytte bank? Sjekk dagens priser!

Les mer om DnBNOR
  1. Mysteriet DnBNOR


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer