DnB med internettaksess

Som kunde av DnBs nettbank tilbys du nå å surfe på internett for 400 kroner året.

Den banken i Norge som har flest personkunder, DnB, var ikke bare sist ut blant de store bankene med nettbank. Den var omtrent den siste banken ut ovehodet, i et marked hvor nå over 110 banker tilbyr internettløsninger.

Lavinteresseprodukt

Utenom de gangene kundene er ute og shopper og kanskje overveier å bytte bankforbindelse, er de fleste lite interessert i banken sin. Bankene ser derfor også nettbankene som en mulighet til å markedsføre andre tjenester og produkter enn dem de allerede benytter overfor kundene.

Men da bør folk lokkes innom oftere enn hver lønningsdag - da de fleste betaler regninger.

Skreddersydd startside

Et av de tiltakene DnB overveier for å høyne interessen er skreddersydd startside for brukerne. Man skal kunne velge mellom forskjellige elementer man er interessert i: Kanskje kursutviklingen for visse fond og aksjer, kanskje også nyheter og værmelding.

Dette gjøres ved hjelp av en såkalt "cookie" og brukeren vil komme direkte til sin egen side uten å måtte oppgi noe brukernavn eller passord. (En slik mulighet til skreddersøm foreligger flere steder, for eksempel på Reuters Moneyline).

Eget internettabonnement

For 400 kroner i året tilbyr DnB nå internettaksess til sine nettbankkunder. Tilbudet er temmelig likt det de vanlige aksessleverandørene selger: Ubegrenset tilgang til internett via modem eller ISDN i ett år, plass til egen hjemmeside og en eposttjeneste.

Men teknisk er dette konstruert slik at man alltid må starte sin internettsurfing på DnBs startside. Denne kan man ikke bytte med dette abonnementet.

Vi undervurderer kanskje banken, men vi tror nok at de som har internett som sin hovedvirksomhet lager mer interessante og opplagte startsider.

Når prisen attpåtil ikke er lavere enn det man kan kjøpe et ordinært abonnement for via Tele2, tror vi kanskje ikke dette blir noen kollossal hit.

Men som ledd i en markedsstrategi på internett er det et interessant trekk, og det viser i det minste at DnB nå er veldig opptatt av internett, etter lang tids nølen.