DnB-kortene fortsatt på avveie

200 bankkort fra DnB Nor er fortsatt på avveie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De over 200 DnB NOR-bankkortene, som har vært savnet siden fredag, er fortsatt på avveie, opplyser informasjonsrådgiver Marit Giske i DnB NOR til NTB.

Hun presiserer at banken har tett kontakt med Posten Norge for å finne ut av hvor kortene har tatt veien. Ut over dette er informasjonsrådgiveren knapp med å kommentere saken. Dette er av hensyn til sikkerheten, opplyser hun.

Les også: Kortsvindel for 100 millioner kroner

Det er bankkunder, som henvendte seg til banken med forespørsel om hvor det ble av nye bankkort, som har fått banken og Posten Norge til å reagere. Informasjonsrådgiver Marit Giske sier at det finnes bekreftelse på at kortene er sendt fra produsenten Tag Systems i Mo i Rana til Bodø postkontor. Foreløpig stopper alle spor der.

Informasjonssjef Merete Jebsen i Posten sier til VG at de ikke har noen bekreftelse på at Posten virkelig har mottatt kortene.

Aktuelt: Bruk mobilen som kredittkort

Hårreisende

Forbrukerrådets rådgiver Bjørnar Eilertsen synes det er hårreisende at kortene er forsvunnet.

- På et bankkort står fødselsnummer og alle andre opplysninger uvedkommende trenger for å foreta et identitetstyveri, sier Eilertsen.

Han mener banken har et klart ansvar for å ordne opp, og reagerer på at DnB NOR ikke automatisk sperret kortene som er på avveie.

AKTUELT: