DnB: Gratis nettbank til noen, men ikke til for mange

Livet er forunderlig - vi gjør alle handlinger som ikke alltid er like gjennomtenkte. DnB, for eksempel, åpnet tirsdag et smutthull som de dagen etter vil stenge - kanskje.

DnB: Gratis nettbank til noen, men ikke til for mange

  1. Slik svarer DnB DinSides lesere

DinSide skrev tirsdag at DnB setter ned prisene for kunder som vil handle aksjer via bankens internettjenester. DnB fjernet faktisk både etableringsgebyret på 100 kroner og månedsavgiften på 10 kroner.

Og som om ikke det var nok - nettbanktjenestene fulgte med på kjøpet. Å være kunde i DnB Nettbank koster 100 kroner i etableringsgebyr og 10 kroner i månedsavgift.

Aha, tenkte vi. Alt smarte nettbankkunder behøver å gjøre for å få fjernet månedsgebyret på 10 kroner er å å registrere seg aksjekunde. Dette vet vi fordi DnBs internettjenester er tett sammenvevde. Som aksjehandler på nett får du automatisk adgang til internettbanken.

- Det er riktig at kunder som registerer seg på vår aksjetjeneste også får tilgang til vår nettbank. Begge deler uten etableringsgebyr og månedsgebyr. Det er også riktig at eksisterende nettbankkunder får fjernet sitt nåværende månedsgebyr dersom de registrerer seg på aksjetjenesten, sier informasjonskonsulent Øyvind Larssen i DnB til DinSide.

Ifølge Larssen var DnB klar over at noen kanskje ville benytte seg av denne muligheten - selv om de overhodet ikke har tenkt å benytte seg av aksjetjenesten.

- Vi fikk en del henvendelser fra DinSides lesere onsdag, og vi har nå bestemt at vi vil følge nøye med hvordan dette utvikler seg. Dersom vi ser at mange, det vil si tusener, utnytter tilbudet uten at de handler aksjer, vil vi måtte foreta oss noe, sier Larssen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Larssen kan ikke tallfeste hvor mange, eller om det er tilstrekkelig å gjøre én aksjehandel for fortsatt slippe å betale månedsgebyr.

Frem til DnB får bestemt seg, oppfordrer vi alle DnB-kunder å registrere seg på aksjetjenesten, om de allerede bruker nettbank, eller har tenkt å begynne med det. Besparelsen er 120 kroner per år. Registreringen tar fem minutter.

Her er adressen:
DnB aksjehandel på Internett

Her er artikkelen fra tirsdag:
6412 TARGET="_top" title="Gladnyhet til kunder i DnB. Sterk konkurranse innen aksjehandel på Internett fører til at DnB kutter både etablerings- og månedsgebyr. Den utilsiktede, men uungåelige virkning for storbanken, er at det samme skjer med gebyrene for nettbankkunder som også registrerer seg som nettaksjehandlere.">DnB fjerner internettgebyrer!