Ditt store, fete, single bryllup

Skal hele vennegjengen smis i hymens lenker i sommer unntatt deg? Vi viser deg hvordan du overlever bryllupssesongen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.comVis mer

Så ble det juni, måneden der mange velger å gi hverandre sitt ja, og love evig troskap. En tid som ikke alltid like lett for de single, og de som er i ferd med å love evig troskap til sølibattilværelsen. Men ingen grunn til panikk. Slik kommer du gjennom bryllupssesongen:

Visste du at menn har bryllupsangst?

Du bestemmer
Sett deg ned med kalenderen og gå gjennom alle helger i sommer. Ser du at alle helger er fylt med bryllup, utdrikningslag og andre store dager, så er det lov til å takke nei til noen av arrangementene. Bare fordi du er invitert i bryllupet til tremeningen til moren din, betyr ikke det at du MÅ gå.

Og her følger flere retningslinjer:

Du er på A-laget. Så lenge du ikke fikk en ”hold-av-datoen” notis, eller du mottok bryllupsinvitasjonen måneder før selve dagen, er sjansene for at du er på B- eller C-listen stor. Da kan du like gjerne bruke helgen på deg selv og gjøre noe helt annet.

Den obligatoriske. Er du blant dem som MÅ inviteres, på grunn av slektskap eller fordi du er sjefen til noen? Gjør alle en tjeneste, og takk nei!

Ut av byen-bryllup. Du tenker kanskje at de som arrangerer bryllupet sitt ved sjø eller fjell er ekstra romantiske? Vel, har du noen gang tenkt at dette kan være en måte de prøver å kutte antall gjester på? Da kan du jo hjelpe dem med dette, og takke nei. Men ønsker du likevel å være der, gjør det til en ferie - bli en uke og inviter noen venner.

Les også: Mer kjærlighet i 2007

Finn en bryllupsdate
Vet du at du skal i mange bryllup i sommer? Da bør du rekruttere en date så fort som mulig. Og sørg for at vedkommende kommmer til å oppfylle oppgavene sine, som er å sende deg romantiske blikk gjennom hele middagen, svinge deg rundt på dansegulvet og sørge for at du ikke er den som drikker deg fullest av alle. Og en annen grunn til å skaffe seg en bryllupsdate: Det blir billigere å kjøpe gave!

Men ikke dra med deg en hvemsomhelst. Bare fordi du har fått lov til å ha med en date, betyr det ikke at du MÅ ha med en. Tenk hva du kan gå glipp av hvis kvinnen eller mannen i ditt liv skulle dukke opp, og også være ensom og singel?

Skulle du likevel velge å ha med en date, sørg for følgende: Dropp kompisen som egentlig er forelsket i deg, og som bare venter på den rette anledningen, selv om du viser liten eller ingen interesse. Det kan være fristende å ha med denne personen når du selv er i en ensom og singel tilværelse, men på denne måten gir du vedkommende bare falske forhåpninger.

Dropp også ”vi er bare venner”-vennen din, som du har for vane å ende opp sammen med hver helg. Kanskje dere får en fantastisk kveld sammen, men du vet at det som alltid skjer vil skje igjen: Du våkner om morgenen, ser lengselsfullt på personen ved siden av deg i sengen, for så få bekreftet at ”vi er bare venner…”

5 tips for singel-sex

Løsningen er å finne ut hvem som kommer i bryllupet på forhånd. Er det noe bruden eller brudgommen gjerne vil være så er det Kirsten og Karsten Giftekniv! Og du trenger ikke begrense deg til invitasjonslisten, for bandet, DJ-en, kelnerne og sjåføren er alle potensielle partnere!

Les også: Den store singeltesten

Unn deg selv noe
Er du jente: Kjøp en ny kjole, gå amok i smykkebutikken og lån sminke av en venninne. Er du mann, er tiden inne for å investere i en ny dress og nye sko, og låne cab-en til faren din. Gjør hva som helst som får deg til å føle deg helt på topp.

Tenk at du kommer til å få en forferdelig kveld, og sjansene er større for at du går hjem med et mye bedre inntrykk. Og husk: Glade mennesker er attraktive.

Les også: Single superdamer

Unngå vanlige faresoner
Hold deg unna nysgjerrige slektninger av brudeparet og de totalt ukjente menneskene, som garantert kommer til å spørre om din sivilstatus. Den beste måten du holder deg unna disse på er å kapre dansegulvet. Vals er kanskje ikke din sterkeste side, men det er bedre enn å komme i en dyp diskusjon med gamle tante Edna.

Når buketten skal kastes. Når bruden skal kaste buketten til alle forhåpningsfulle, er det viktig å trekke seg vekk. Gjør hva som helst for å unngå at buketten kommer flyende og lander direkte i dine hender, eller du bommer på den og befinner deg i en situasjon der du og sidemann sloss om buketten. Det vil i alle fall få de gamle tantene til å snakke!

Åpen bar. Her gjelder en gylden regel: Et glass vann for hvert glass alkoholholdig drikke!

Ha det gøy på egne premisser. Blir du gal av alt det romantiske preiket, kan du underholde deg selv på egenhånd. Se deg rundt. Hvilket par kommer til å ende opp med å krangle, hvor lenge vil det gå før bestefar mister tupeen sin og hvem kommer til å bli fullest?

Dessuten er det ikke slik at du MÅ snakke om hvor fantastisk bryllup det er, om bryllupsreisen til brudeparet, hvor lykkelige de ser ut eller når de kommer til å få barn. Det er helt sikkert noen rundt deg som dør etter å snakke om noe helt annet!

Ikke la deg knekke
Det er ikke bare bare å gå i noen sitt bryllup, for så å gå hjem alene til sitt ensomme sølibat, bruke hele søndagen på å spille gamle kjærlighetslåter og stille seg spørsmålet: Hva er galt med meg?

Gå heller ut på en tur, spis lunsj med venner, tren og minn deg selv på hvor deilig det er å være fri og uavhengig. Lei en DVD som Runaway Bride eller She’s the One og innse at bryllup gjør ikke nødvendigvis mennesker lykkelige. Og du vet jo aldri når singellivet kommer til en slutt, så nyt det mens du kan! Det er mange som mer enn gjerne skulle vært i din situasjon.

15 gode grunner til å være singel

Kilde: Happenmagazine.com