Regjeringen har så langt i år gitt støtte til 26 matbutikker i distriktene, som ønsker å selge drivstoff til kundene. Foto: ALLOVERPRESS
Regjeringen har så langt i år gitt støtte til 26 matbutikker i distriktene, som ønsker å selge drivstoff til kundene. Foto: ALLOVERPRESSVis mer

Distriktsbutikker får støtte til drivstoffsalg

26 butikker har fått støtte så langt i år.

Syns du det er langt til nærmeste bensinstasjon? Fra og med 2012 gir regjeringen støtte til nærbutikker som ønsker å satse på salg av drivstoff.

Dette skjer gjennom utviklingsprogramet Merkur, og så langt i år har 26 lokalbutikker i distriktene fått støtte til dette.

Disse har fått støtte

Ordningen med statlige tilskudd til drivstoffanlegg ble innført i januar i år, for å sikre folk i distriktene rimelig tilgang på drivstoff. Regjeringen har ifølge egne nettsider satt av 21 millioner kroner i 2012 til nettopp drivstofftilskudd gjennom Merkur-programmet.

– For mange distriktsbutikker er salg av drivstoff en viktig tilleggsfunksjon. Dagligvarehandel og drivstoffhandel er tjenester som sammen gir sterkere lokale servicesentre, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding.

>>Her fyller de drivstoff til halv pris!

Merkur-programmet har som mål å være et bidrag for å sikre den lokale bosetningen i distriktene tilgang på varer og lokal service i området der de bor.

Butikker som har fått støtte

Interessen for å søke har så langt vært størst blant nærbutikker i Sogn og Fjordane, Nordland og Troms.

Er du nysgjerrig på om din nærbutikk får drivstoffsalg i nær fremtid? Så langt har disse butikkene har fått støtte til salg av drivstoff i år:

Les også: I fremtiden kan Statoil se slik ut

Artikkelen fortsetter under annonsen