Disse vil ikke ha deg - les unnskyldningene

Verken Vår bank og forsikring, Vesta, Trygg-Hansa, eller Tennant har gitt oss noe pristilbud. Her er vår konklusjon og noen av deres forklaringer. Artikkelen vil bli oppdatert på mandag.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bilforsikringsskjemaet selskapene får, er en konkret forespørsel om få tilsendt et pristilbud på de produktene selskapene selger. Forespørselen kan besvares via e-post, telefon, eller i brevs form til kundens oppgitte adresse.

Å nei. Ikke flere kunder... Vis mer

Vi i DinSide forstår likevel at selskapene må få litt tid til å besvare henvendelsene. Men uansett mener vi altså at de bør kunne klare å gi svar innen en viss periode.

Her har Gjensidige gått foran med et godt eksempel. De innrømte at de hadde hatt kapasitetsproblemer, men valgte likevel å besvare henvendelsene over tid. Etter vår oppfatning er dette den helt opplagte, og korrekte framgangsmåten.

Og for å si det rett ut. Hvilke andre næringsdrivende er det som ville ekskludert tusenvis av potensielle kunder? Det eneste brukerne ber om, er faktisk å få prisen på selskapenes tjenester.

Vi vet ikke, vet du?

Husk at du kan si din mening i diskusjonsgruppen i hovedartikkelen.

Trygg-Hansa: Vil heller beholde eksisterende kunder

- Vi har ikke lagt opp til markedsføring av våre tjenester via Internett, sier informasjonsavdelingen til Trygg-Hansa. Vi har fått rundt 35.000 nye kunder den siste tiden, og satser heller på å pleie de kundene vi allerede har.

- Å behandle 600 skjemaer om dagen fra potensielle nettkunder, er ikke interessant for oss per i dag, men dette vil selvsagt kunne endre seg på sikt. Vi fikk for mange henvendelser av personer som ikke er i vår målgruppe, og å besvare disse står ikke i forhold til vår ressurser.

- De kundene vi ønsker må være over 25 år, ha minimum 2 års skadefri kjøring, og generelt sett ha høy bonus. Unntaket er selvsagt de fellesavtalene vi allerede har inngått med ulike organisasjoner og foreninger, de såkalte "gullkundene", disse vil vi selvsagt pleie og søke å beholde. Vi har derfor nedprioritert vår profilering på Internett, og har altså ingen planer om å endre dette. Målet er altså å beholde og pleie våre eksisterende kunder, samtidig som vi kaprer kunder i lavrisikosonen.

Kommentar:
Vi fikk ikke en eneste tilbakemelding fra Trygg-Hansa. Da vi sendte vårt skjema fikk vi beskjed om at e-postadressen hadde "permanent fatal errors". I følge Trygg-Hansa skal dette bero på en feil, de hevder å ha lagt ut et høflig avslag på skjemahenvendelsen, kombinert med en oppfordring om å kontakte dem via telefon.

Vår bank & forsikring: Vi vil ha kontrollen selv

- Vi ville ikke være med på dette skjemaet, sier Torje Braadland fra Vår bank og forsikring (nå SpareBank1 skadeforsikring). Vi fikk rundt 1700 skjemaer de første dagene, og etter at vi ble kjøpt opp av SpareBank1 gruppen, har vi ikke mulighet til å svare på så mange henvendelser.

Alle forstår at dere ikke kan svare på alle henvendelsene med en gang, men kunne dere ikke tatt for dere skjemaene etter hvert?

- Vi må be dere om å være tålmodige med vår nye organisasjon. Per i dag har vi ikke apparat til å svare på alle henvendelsene vi får, vi må få tid til å bygge apparatet rundt først. Det kan likevel tenkes at vi vil være interessert på et senere tidspunkt, men ikke nå, avslutter Braadland.

Vesta: Dette vet ikke vi noe om


Heller ikke fra Vesta har vi hørt et pip. Den e-post adressen vi fikk oppgitt av Vesta før skjemaet ble laget, var "[email protected]".

I følge Rastad, i Vestas informasjonsavdeling, har han aldri hørt om denne e-postadressen. - Nei, den kjenner jeg ikke til, sier han.

Rasta lovet imidlertid å undersøke saken, og gi oss tilbakemelding på mandag.

MERK: I dag fikk vi denne e-posten fra Vesta:

 • Beklager at det har blitt mye frem og tilbake rundt denne saken. Rett e-post adresse for slike henvendelser til oss i Vesta er [email protected] som fortløpende besvarer alle slike forespørsler.

  Ha en god dag,

  vennlig hilsen

  Ingrid Holm Svendsen
  Infosjef Vesta

Vi i DinSide er selvsagt glad for tilbakemeldingen, og den nye e-postadressen er nå lagt inn i skjemaet.

Enter forsikring svarer etterhvert

En av våre lesere har følgende erfaring:

 • "Jeg fikk svar fra Hansa den 18.01 om å ringe, siden de krevde spesiell informasjon. Jeg ble også oppringt av Enter forsikring 10-12 dager senere, de hadde ikke fått tid til å svare på alle henvendelsen.
  Telefonen jeg fikk var om kvelden i 20 tiden :)
  Jeg fikk deretter tilbud fra Enter i posten."