Flere internasjonale nettbutikker har etablert seg med norske nettsider. Pass derfor på å undersøke hvor varene sendes fra. Foto: Vistaprint.no
Flere internasjonale nettbutikker har etablert seg med norske nettsider. Pass derfor på å undersøke hvor varene sendes fra. Foto: Vistaprint.noVis mer

Disse varene blir mye dyrere

Her gjelder det å lese den lille skriften.

Etter å ha mottatt en mengde mail om billige og gratis produkter fra Vistaprint gikk jeg i den fellen og bestilte noen produkter fra dem. De så tilsynelatende billige ut, men stor ble overraskelsen da pakken kom og det viste seg at varene var produsert i utlandet, og jeg måtte betale toll for dette! skriver DinSide-leser.

Hvis du besøker nettsidene til Vistaprint, vil du kunne finne informasjon om at det vil påløpe ekstra kostnader ved å handle for eksempel fra Norge. Problemet er at dette ikke kommer frem noen steder i markedsføringen.

Dermed kan man anta at mange nordmenn handler i den tro at de får akkurat den prisen som Vistaprint reklamerer med, og at de ikke skal betale noe for gratisproduktene.

>>>Tenk på dette før du handler

Påløper ekstra kostnader

Prisene Vistaprint oppgir, er eksklusive frakt- og håndteringskostnader. Merverdiavgift og fortollingsgebyr blir pålagt bestillinger som overstiger 200 kroner.

Vistaprint reklamerer aktivt ut mot norske kunder, blant annet per e-post.
Vistaprint reklamerer aktivt ut mot norske kunder, blant annet per e-post. Vis mer


Det er ikke bare norske kunder som reagerer på villedende prisinformasjon fra Vistaprint. Også det amerikanske nettstedet Consumeraffairs.com kan rapportere om misfornøyde kunder som adresserer det samme problemet, nemlig at sluttregningen blir noe annet enn det reklamen lover.

Pass derfor på at du leser alt som står med liten skrift før du plasserer det du tror er en gratis ordre hos Vistaprint.

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>>Ikke si vi ikke advarte deg

Fremstår som norske butikker

Det er ikke første gang noen tror de handler fra en norsk nettbutikk. En av våre lesere reagerte kraftig da han bestilte en lader fra nettbutikken Mytrendyphone.no og endte opp med å betale det tredobbelte for varen fordi nettbutikken holder til i Danmark.

En strømforsyner til en HP Laptop til 278 kroner kom på 886,50 etter at Posten hadde tatt 624,50 kroner som inkluderte merverdiavgift, fortolling og spedisjonsgebyr.

>>>Les mer om saken: Føler seg lurt

Det har så langt ikke lykkes DinSide å få en kommentar fra Vistaprint.