Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.comVis mer

Disse tjener mest

Fingerlengden påvirker inntekten din.

Lengden på en manns ringfinger kan påvirke hvor stor suksess han har på finansmarkedet.

Det viser en ny studie ved Cambridge University, melder BBC.

Resultatene viser at finansmeglere som har lengre ringfinger enn pekefinger tjener betydelig mer enn sine kortfingrede kollegaer.

Les også: Blir du klok på fingrene dine?

Lang ringfinger = suksess

Forholdet mellom ring- og pekefinger avgjøres allerede i livmoren og avhenger av hvor mye testosteron fosteret utsettes for. En lang ringfinger er tidligere blitt linket til suksess i konkurranseidretter.

En kort undersøkelse fra i fjor fant at testosteron også påvirker suksess i yrkeslivet. Aksjemeglerne med de høyeste nivåene av det mannlige kjønnshormonet om morgenen hadde størst sjanse for å tjene masse penger den dagen.

Det samme forskningsteamet har nå sett at effekten også er langvarig.

Les også: Mannsjåvinistene tjener mest.

Lengden teller - like mye som erfaring

I en ny studie tok forskerne for seg årslønna til 44 London-meglere. Enkelte av dem tjente så mye som fire millioner pund i året – som tilsvarer omtrent 42 millioner norske kroner.

I løpet av 20 måneder fikk meglerne med lange ringfingre hele 11 ganger mer i lønn enn deltakerne som hadde kortest ringfingre i forhold til pekefingrene.

Denne «biologiske» suksessfaktoren er tilsynelatende like betydningsfull som flere års erfaring i jobben. Meglerne med mest erfaring tjente omtrent ni ganger mer enn de ferskeste deltakerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Fete menn får fete jobber.

Tjener over fem ganger mer

Da forskerne utelukkende kun tok for seg de erfarne meglerne, så de at deltakerne med lengre ringfingre hadde en betydelig høyere lønn.

I gjennomsnitt tjente disse hele 838 000 pund – eller 8 807 380 norske kroner.

Til sammenligning hadde meglere med kortere ringfingre en snittlønn på 154 000 pund – som tilsvarer 1 618 540 kroner.

Les også: Dette tjener du fett på - skattefritt.

Samme gjelder trolig for kvinner

- Disse resultatene forteller oss at testosteronnivåene vi utsettes for før fødselen påvirker atferden vår senere i livet, sier hovedforsker Kobe Millet.

Forskerne tror blant annet at den økte testosteronmengden i mors liv har gitt menn med lange ringfingre en bedre evne til å konsentrere seg og til å foreta riktige valg under tidspress.

Lignende undersøkelser har vist at det samme også er gjeldende for kvinner.

Les også: Ola tjener mer enn Kari.