Disse saboterer sexlivet ditt

Problemer med sexlivet? Her er fire personer som kan ødelegge for deg.

Disse saboterer sexlivet ditt
Publisert
Sist oppdatert

For trøtt? Hatt en lang dag på jobb? Sinnsykt stressa? Føler deg tjukk og stygg? Alle disse er kjente sexliv-sabotører, men de er ikke de eneste. For personer du omgir deg med kan også sette en stopper for det hele.

Våre holdninger og følelser knyttet til sex baserer seg på måten vi blir presentert for sex på, gjennom hele livet. Er du blitt eksponert for positive mennesker og begivenheter, vil du ha et positivt syn på sex.

Men hvis sexlivet ditt ikke er noe særlig å skryte av, er tiden inne for å finne ut hvorfor, og ødelegge det vonde mønsteret! Det dreier det seg om fire sabotører, ifølge nettmagasinet iVillage:

Foreldrene dine
Genene du arver påvirker personligheten din, forholdet ditt til andre mennesker og sexdriften din. Hadde foreldrene dine en høy eller lav libido, vil trolig det samme gjelde for deg også.

Vi er alle et produkt av generasjonen før oss, og dine foreldres syn på sex vil ha en stor påvirkning på ditt eget.

Vokste du opp i en streng, religiøs familie som gyste av synet av nakne knær, og som holdt fortellingen om storken for seg selv, inntil du var tjue år gammel? Da vil du åpenbart ha et annet syn på sex enn hvis foreldrene dine trasket rundt nakne og sendte med deg kondomer på date.

Sexlivet til foreldrene dine kan også påvirke holdningene dine. Som barn lærer vi hvordan menn behandler kvinner og hvordan kvinner behandler menn, og hvordan et sexliv fungerer, basert på hvordan foreldre oppfører seg ovenfor hverandre.

Les også: Arver kjærlighet til sofaen

Eks-en din
Sex med en eks er fryktelig fristende når dere begge er single. Dere er kåte, og dere har tross alt gjort det før! Men saken er en helt annen hvis du er i et nytt forhold.

Nesten alle har en viktig eks,som alltid ligger og lurer i det fjerne, langt bak i hodet - på godt eller vondt. Måten denne personen fikk deg til å føle om din egen kropp og sex, har ofte en direkte sammenheng med hvor god du mener du er i sengen.

En kjærlig og følelsesmessig engasjert eks etterlater deg med en seksuell trygghet, som du mest sannsynlig vil ta med deg videre til andre forhold. Men er eks-en din på den andre enden av skalaen, kan det hende at han tok med seg libidoen ditt sammen med CD-er, gensere og bukser da han stakk.

Advarer mot sex med eksen

Likevel tenker du fremdeles på ham, og av en eller annen grunn vil du alltid være litt besatt på ham. Og uansett om du fortsetter å drømme om den snille eller onde eks-en, vil din nåværende elsker alltid havne på en annenplass. Kanskje ikke så populært?

Les også: 8 drømmer, og hva de betyr

Dine favorittstjerner på TV
Det er to typer sex: Den ekte og den uekte, som du ser på film og TV. Sistnevnte er ofte et seksuelt nirvana der alt og alle er perfekte. Ekte sex derimot, er det som ekte mennesker har, og det er sjelden, hvis noen gang, perfekt. Problemet er at vi stort sett aldri er vitne til at mennesker har ekte sex. Så erfaringene er basert på den usanne tv-versjonen.

Sex på film er det aller verste. Skuespillere blir valgt for deres perfekte kropper og ansikt, og styles i tillegg opp av verdenskjente stylister. Deretter plasseres de i lysomgivelser til tusenvis av kroner - der samtlige er designet for å ha en flatterende effekt. Det perfekte paret poserer, stønner, puster og roper, og vi sitter igjen med følelsen: ”Hvorfor har ikke jeg det slik?”, i tillegg til seksuell misnøye og frykter vi ikke er gode nok.

Vennene dine
Vi liker å sammenlikne oss med andre for å finne ut hvor vi er plassert på den seksuelle skalaen. Innerst inne vet vi at det ikke bør ha noen betydning hva Ola og Kari gjør i sengen, men dessverre så bryr vi oss likevel.

Du sitter på en kafé med venninnene dine som langer ut om den ene typen etter den andre og om hva Per gjør og hvordan Christian gjør det og hvor deilig det er når han gjør det. Du er nødt til å føle deg mislykket hvis det nærmeste du har kommet en orgasme, er å stappe i deg en eske belgisk sjokolade.

Problemet er bare, hvordan vet du om venninnene dine snakker sant? Hvem har ikke dratt hjem fra en jentekveld med et snev av dårlig samvittighet fordi noen av historiene de fortalte ble krydret litt ekstra? De måtte jo bare siden alle andres sexliv hørtes så perfekt ut!

Ifølge ekspertene overdriver vi vår seksuelle dyktighet og erfaring første gang vi møter mennesker, i frykt for å føle oss dårligere enn andre. Men det stikk motsatte skjer når vi først blir venner: Da overdrever vi hvor ille ting virkelig er.

Men husk at gode venner også gjør deg friks

Bryt mønsteret!
Er du dømt til å mislykkes på den seksuelle fronten dersom mennesker du har omgitt deg med, ikke har vært seksuelt inspirerende nok? Ikke hvis du innser problemet og tar tak i det. Slik gjør du:

* Vær på vakt etter alle slags inntrykk du har dannet deg og utfordre dem! Skriv ned tre forskjellig type holdninger du sitter igjen med når det gjelder sex, fra hver av personene/kategoriene nevnt over. Deretter skriver du ned noen sunnere alternativer som du kan tenke deg å erstatte de fordreide meningene med. Heng de fem viktigste meldingene på speilet ditt og se på dem hver dag. Dette vil forandre din seksuelle innstilling.

* Bli kjent med deg selv. Invester i sexleketøy og bli kjent med deg selv. Og les om sex, både det som dreier seg om følelser knyttet til sex og de tekniske slik-gjør-du- kapitlene. Jo mer du kjemper mot dine fordreide tanker, jo større er sjansen for at de endres.

* Jobb med selvtilliten. Hvis dine erfaringer gjør at du sitter igjen med et dårlig syn på din egen seksualitet og tiltrekningskraft, bør du omgi deg med personer som gir deg selvtillit.

* Ikke være redd for å søke hjelp. Føler du deg oppriktig urolig eller ute av kontroll, bør du søke profesjonell hjelp. Noen ganger hjelper det med bare en eller to behandlinger.

Les mer: 15 veier til bedre sex

Kilde: iVillage.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer