Disse leverer

Her er noen av firmaene som leverer frukt og grønt - rett hjem.


 • Årstidene:

  Årstidene leverer frukt- og grønnsaker til privatpersoner. De har to hovedkasser med grønnsaker; en liten kasse passer til en familie på 2-4 personer, den store til en familie på fire eller flere. I tillegg til å være større, har den store kassen noen flere typer grønnsaker. En kan også abonnere på fruktposer.

  Tjenesten har gode, informative nettsteder der en kan se hva "ukens kasse" inneholder, og det er mange fine oppskrifter for dem som lurer på hva de skal gjøre med de forskjellige grønnsakene.

  Levering:
  Årstidene leverer til Oslo, Asker og Bærums-området.
  De leverer hver onsdag mellom 16 og 22, eventuelt kan du velge å få kassen levert på jobben, på torsdager mellom 9 og 15.

  Priseksempler:
  Liten kasse: 265 kroner
  Stor kasse: 365 kroner
  Liten fruktpose: 125 kroner
  Stor fruktpose: 175 kroner.
  - I tillegg kommer frakt på 35 kroner per leveranse.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 92 20 88 98
  Årstidene

 • Kolonihagen

  Kolonihagen tilbyr både grønnsakskasser, fruktkasser - og brød/egg/pastakasser i stor og liten størrelse. I tillegg har de en "singelkasse" som er en miks av de tre varegruppene beregnet på enkelhusholdninger, og mixkassen, som er større variant av denne, beregnet på familier. Er du på slanker'n kan du abonnere på Lindbergkassen, som er en samling varer plukket ut i samarbeid med Dr. Lindbergklinikken. Varene er stort sett økologisk eller biodynamisk dyrket. DinSide gir pluss i margen for: Singelkassen, og råd om oppbevaring av de forskjellige frukt- og grønnsakene på nettsidene.

  Levering:
  Kolonihagen leverer til Oslo, og en rekke steder i Akershus. På nettsidene kan du taste inn postnummeret ditt, for å sjekke om de leverer til ditt distrikt. De leverer tirsdager, torsdager og fredager mellom 17-21. Ryktebørsen sier at de kan lures til å levere til Fredrikstad og, men vi har ikke fått dette bekreftet.

  Priseksempler:
  Liten grønnsakskasse: 250 kroner
  Stor grønnsakskasse: 390 kroner
  Liten fruktkasse: 200 kroner
  Stor fruktkasse: 290 kroner
  Liten kasse brød, pasta og egg: 150 kroner
  Stor kasse brød, pasta og egg: 240 kroner
  Singelkasse: 300 kroner
  Mixkasse: 500 kroner
  Lindbergkasse: 430 kroner.
  - I tillegg kommer frakt på 60 kroner i Oslo, og 70 kroner i Akershus. Kassene "resirkuleres", så dersom du ikke leverer tilbake kassen vil du bli belastet med ytterligere 30 kroner.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon 993 08 121 eller 993 08 122
  www.kolonihagen.no

 • Økogrønt

  Økogrønt har utgangspunkt i Nordre Braathu gård, utenfor Moss, og leverer kombinerte frukt- og grøntkasser til privatpersoner. De tilbyr to standardkasser, den største kommer med 3 kilo poteter, 2 kilo gulrøtter og et utvalg sesongavhengige grønnsaker, pluss 4 kilo frukt. Den lille kassen har 2 kilo poteter, 1 kilo gulrot, noen flere grønnsaker og 2 kilo frukt. Oppskrifter og informasjon om gården følger også med. - I tillegg kan en reservere seg om det er enkelte grønnsakstyper en ikke liker eller er allergiske mot, sier Mari Meyer, som driver Økogrønt.

  De har også en tilvalgsliste med tørrvarer folk kan bestille fra, med blant annet bakerovnsbrød, speltbrød, hjemmelaget müesli, sukker - og syltetøy. Oppskrifter og info fra gård følger med leveransene. Alle varene er økologiske, noen biodynamiske.

  Pris:
  Liten: 175 kroner (inkl frakt)
  Stor: 285 kroner(inkl frakt)

  Levering:
  Økogrønt leverer til privatpersoner i Moss, Rygge og Son.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 69 26 53 27
  E-post: nordre.braathu@c2i.net

 • Grønn mat

  Grønnmat har en litt annen innfallsvinkel enn de ovennevnte firmaene. Her kan kundene selv sette sammen sin egen grønnsakskurv, etter en liste over sesongens varer som legges ut på internett. Kassene blir levert hjem på døren til den enkelte kunde. Hvor mye pakkene koster er altså avhengig av hva du vil ha. Pluss for mulighet til å sette sammen selv - men minus fordi en da kanskje lett vil ende opp med det samme uke etter uke?

  Grønn Mat leverer til Aust –og Vest Agder, bortsett fra Sirdal og Flekkefjord, som kan bestille fra Håpet Økologisk i Stavanger.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 37 27 24 40
  Grønn Mat

 • Håpet Økologisk

  Håpet Økologisk i Stavanger er smidd over samme lest som Grønn Mat. Også her kan kundene sette sammen sin egen kasse - som blir levert. En har relativt gode tidsfrister, det vil si - om du endrer mening kan du endre bestillingen din innen klokken 07, den dagen grønnsakene leveres.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 51 82 82 51
  Håpet Økologisk

 • Finnegården

  Finnegården på Voss, sier ja takk, begge deler. Her kan kundene både legge inn faste preferanser (fast pakke) - og abonnere på sesongpakker. Finnegården tilbyr også egg, melk, syltetøy, bakevarer, og innimellom kjøtt og fisk. En kan også velge å hente pakkene på et fast leveringssted (men da forsvinner jo litt av moroa med å få det hjem på døren.)

  Finnegården leverer til Bergensregionen.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 56 51 48 71
  Finnegården

 • Lettvint

  Lettvint i Bergen leverer en rekke forskjellige pakker frukt, grønt - og bakervarer fra Bergens-baker nummer én, Baker Brun. Kjøkkensjef Robert Vikse, setter i tillegg sammmen sammen en kasse som inneholder ingredienser til et helt måltid hver uke. Pluss i boken for mulighet til å bestille kasser på ad-hoc basis, ved forhåndsbetaling.

  Levering
  Per i dag leverer Lettvint frukt og grønt til beboere i Stor-Bergen, men de satser på å kunne tilby liknende tilbud i flere større norske byer i løpet av kort tid. Lettvint leverer kassen hjem til deg hver torsdag mellom klokken 16 og 22, eventuelt fredager mellom 12 og 15.

  Pris
  Stor grønnsakskasse: 195 kroner
  Liten grønnsakskasse: 150 kroner
  Stor fruktkasse: 182 kroner
  Liten fruktkasse: 138 kroner
  Stor mikskasse (frukt + grønt): 195 kroner
  Liten mikskasse (frukt + grønt): 150 kroner
  Kjøkkensjefens kasse: Fra 150 - 180 kroner
  Brødkasse: 145 kroner.
  - I tillegg kommer frakt på 40 kroner per leveranse.
  Betalingsmåte for abonnementet er månedlig e-faktura.

  Kontaktinformasjon
  Telefon: 55 33 40 40
  Lettvint

 • Grønt Rett Hjem

  Grønt Rett Hjem er en ny leverandør av økologisk frukt og grønt i Skiensområdet.

  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 35 53 52 00
  Grønt Rett Hjem

 • Vet du om noen firma som burde være med i denne oversikten? Tips gjerne andre lesere i debatten i hovedartikkelen, eller send en mail til okonomi@dinside.no.