De intelligente gutta har best sperm, viser ny studie. Foto: Colourbox
De intelligente gutta har best sperm, viser ny studie. Foto: ColourboxVis mer

Disse har best sperm

Velg med hodet.

For best spermkvalitet bør du velge de smarte gutta. Dette viser en fersk undersøkelse fra King's College i London.

Intelligente menn produserer mer sperm og med bedre kvalitet, noe som antyder at de er bedre utstyrt til å starte en familie enn sine intellektuelt mindreverdige venner og kolleger, ifølge den britiske avisen Mail Online.

Slik blir du raskere gravid: Sju tips

Raskere svømmere med høyere IQ

Resultatene bygger på en studie av 425 vietnamveteraner som i 1985 hadde gitt spermprøver som del av en omfattende medisinsk test, samtidig som de måtte gjennomgå en intelligenstest.

Når forskerne samholdt disse to testene, viste det seg at mennene som skåret høyest på intelligenstesten også hadde best spermkvalitet. De intelligente gutta produserte mere, samtidig som konsentrasjonen og svømmeevnen var bedre. Dette ifølge magasinet Intelligence og Mail Online.

Funnene kunne ikke forklares ved faktorer som er kjent å påvirke helsen, så som røyking, drikking og overvekt.

Fars alder teller

- Svak sammenheng

Forsker Rosalind Arden tror IQ er et tegn på gode gener, og tror ifølge Mail Online ikke at forklaringen ligger i at smarte folk lever sunnere liv. Dersom genene som er involvert i intelligensen også har flere andre funksjoner i kroppen, bør smarte mennesker kunne forvente å være sunnere og mer fertile, skriver Mail Online.

På samme måte kan skavanker som svekker intelligensen skade helsen og evnen til å kunne bli foreldre.

Fertilitetsekspert Dr Allan Pacey ved Sheffield University sier imidlertid til avisen at den observerte forbedringen i sædkvalitet med intelligens er liten, og derfor usannsynlig å skulle ha en veldig stor innvirkning på menn av ulik intelligens evner til å unnfange.

Dette påvirker sæden

Det er også mange ytre forhold som kan påvirke mannens spermkvalitet i negativ retning; tettsittende klær, varme bad og boblebad, mobiltelefon nær testiklene, soyamat, mm.

Dette skader sæden din