Disse forsikringene trenger du

Her er de vanligste forsikringene:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


 • Alle som eier innbo og løsøre og som har separat bopel trenger en innboforsikring, enten de er boligeiere eller leietakere.
  NB! I enkelte selskaper dekkes sykkelen kun om den er registrert hos Falck, etter avtale med Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).
  NB2! Noen studenter kan være dekket av foreldres innboforsikring i en kortere periode, selv om de bor utenfor hjemmet.
 • Alle som eier sin egen bolig trenger en bygningsforsikring (også kalt villaforsikring) for selve boligbygningen. Ikke bare for din egen del, men også fordi banken som har gitt deg boliglånet krever at pantet holdes forsikret (gitt at du har et boliglån). Bor du i leilighet dekkes dette gjerne av borettslaget eller sameiet.
 • Alle som har gjeld bør ha en forsikring som dekker hele eller en stor del av gjelden hvis de blir uføre. Det kan være en ren gjeldsforsikring eller aller helst en livsforsikring.
  NB! Livsforsikring er ikke så viktig for enslige uten forsørgeransvar.
 • Alle reisende trenger en reiseforsikring. Ifølge FNH viser skadestatistikken at rundt ti prosent av de som har reiseforsikring får bruk for den hvert år.
  NB! Studenter bør få en reiseforsikring uten minimumslengde på reisen. Dette gjør at du kan bli dekket på vei til universitet, på byen eller på tur hjem til foreldrene.
  NB 2: Får du reiseforsikring gjennom kredittkortet, er det viktig å forsikre seg om hva som dekkes, når forsikringen trer i kraft og at du har kjøpt minst halvparten av reisen med kortet. Les mer på FNHs nettsider.
 • Alle som eier et motordrevet kjøretøy av type bil, MC, moped eller lignende ha ansvarsforsikring etter loven. Mangler du kapital til å erstatte motorvognen om den blir ødelagt eller stjålet, bør du også forsikres for dette. Denne forsikringen kalles kasko for skade på annen vogn og delkasko for brann og tyveri. Med andre ord: Husk at det kan være lurt å ikke tegne kasko eller delkasko på en gammel Lada fra 1972.
 • Unge bør også med fordel ha en uføreforsikring. Minstepensjon er alternativet før du har lagt ned en del år i arbeidslivet.
  NB! Ingen regel uten unntak. Ekstremsport og utdrikningslag kan fort kreve en ekstra spesialforsikring. Hva som menes med ekstrem idrett, (og hva et utdrikningslag inneholder), varierer.
Her er sjekklisten du bør lese igjennom før du tegner forsikring.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!