Disse får selvangivelsen ekstra tidlig

Er du elektronisk bruker, får du tilgang på selvangivelsen 19. mars, og du kan få skatteoppgjøret tidligere.

<b>SELVANGIVELSEN:</b> hele 3,6 millioner nordmenn får tilgang på selvangivelsen allerede 19. mars. Foto: PER ERVLAND / BERIT B. NJARGA
SELVANGIVELSEN: hele 3,6 millioner nordmenn får tilgang på selvangivelsen allerede 19. mars. Foto: PER ERVLAND / BERIT B. NJARGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok et år er gått, og tiden for selvangivelse og frykt for en eventuell baksmell nærmer seg. Er du en av dem som får selvangivelsen allerede 19. mars i år?

Se hvem som får tilgang først, og hva du eventuelt må gjøre for å få selvangivelsen tidlig du også.

Disse får selvangivelsen 19. mars

Ifølge Skatteetaten er det hele 3,6 millioner elektroniske brukere, som altså får tilgang på selvangivelsen elektronisk fra den 19. mars.

- Skatteetaten sender varsel på SMS og/eller e-post når selvangivelsen til den enkelte er klar. Utsendelsen av selvangivelsen starter 19. mars for elektroniske brukere, forteller presseansvarlig Anne Kirkhusmo i Skatteetaten til Dinside.

Dette gjelder både de som aktivt har valgt å bli e-brukere tidligere og, og de som tidligere har logget inn i offentlige tjenester og er registrert med e-postadresse og/eller mobilnummer ved innlogging til offentlige tjenester på nett.

Det er også verdt å merke seg at Skatteetaten skriver på sine nettsider at det å være e-bruker kan føre til at du får skatteoppgjøret tidligere.

Husk at selvangivelsen du får i år, er for 2014. Her kan du lese mer om skatteendringene i 2015.

Disse må vente lenger på selvangivelsen

De som ikke får selvangivelsen 19. mars, men må vente noen dager ekstra, er følgende personer:

Er man i en av disse kategoriene, men ønsker å bli e-bruker, må man registrere seg før 1. mars hos Skatteetaten - altså i løpet av lørdag 28. februar.

Ved registrering trenger man eksempelvis MinId eller BankID, som nå er blitt Java-fri ved innlogging til offentlige tjenester som Skatteetaten og Altinn.