Disse bankkundene får ikke lenger bankkort med bilde

Vil flere banker følge etter?

<b>INGEN ID:</b> Gjensidige har siden desember i fjor kun tilbudt bankkort uten legitimasjon på baksiden.  Foto: GJENSIDIGE
INGEN ID: Gjensidige har siden desember i fjor kun tilbudt bankkort uten legitimasjon på baksiden. Foto: GJENSIDIGE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før jul sluttet Gjensidige å utstede bankkort med bilde og legitimasjon. Finans Norge tror flere banker kan følge etter når det nasjonale ID-kortet blir klart, etter alt å dømme i 2016.

Bedre personvern uten ID

Ifølge Christian Haraldsen, informasjonssjef i Gjensidige, sluttet de å utstede bankkort med bilde og legitimasjon i desember i fjor. Skandiabanken er blant andre banker som kun tilbyr bankkort uten id.

- Så vidt jeg vet har flere andre banker valgt å gjøre det samme, sier Haraldsen til DinSide.

Han forteller videre at den viktigste årsaken for å fjerne identifikasjon fra deres bankkort, er personvern.

- Bankkort med bilde, personnummer og signatur kan være kilde til ID-tyveri. Når man bruker kortet legitimerer man seg med pin-kode, så bilde og ID har ikke lenger noen funksjon som hører naturlig sammen med bankkortet, sier Haraldsen.

Leder i Fellesutvalget for betalingsformidling, Eldar Skjetne, har tidligere uttalt til DinSide at bransjen ønsker at bankkort ikke skal være gyldig ID i Norge, nettopp fordi bankkortene ikke gir god nok sikkerhet mot forfalskninger og kopiering.

Betyr dette at flere banker vil følge etter, og gjøre som Gjensidige?

ID-kort enn så lenge?

Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge, sier til DinSide at det er opp til hver enkelt bank om de vil tilby bankkort med bilde på baksiden eller ikke, og at de ikke har oversikt over hvilke banker som ikke lenger utsteder slike bankkort.

- Vårt inntrykk er at mange velger å fortsetter med utstedelsen av bankkort med bilde som en service til sine kunder frem til staten kommer med sitt borgerkort, forhåpentligvis i 2016, sier Håkonsen.

Er du kunde i en bank som velger å ikke lenger utstede bankkort med legitimasjon, vil du måtte bruke førerkort eller pass for å legitimere deg.

Les også: Nå skal passet skal bli nytt