Sjekk hvordan din bank ligger an på listen.        Foto: Colourbox.com
Sjekk hvordan din bank ligger an på listen. Foto: Colourbox.comVis mer

Disse bankene vil gi deg lån

Sjekk hvor du kan få boliglån.

Det er ikke lenger slik at bankene kaster penger etter boliglånskundene. Det er hardere tider i økonomien, noe som har gjort det betydelig vanskeligere for mange å få boliglån.

Mange lokale banker lokker kunder med svært gunstige boliglånsrenter, men det er langt fra sikkert at de vil ha nettopp deg som lånekunde. Som regel må du ha en spesiell tilknytning til nærområdet, ved at for eksempel, et nært familiemedlem kommer derfra.

Les også: Banker har hemmelige priser

Det finnes også banker som ikke holder like hardt på pengesekken, som vil vurdere å gi deg lån på tross av at du ikke har noen tilknytning til bankens virkeområdet.

Tidligere har det vært opp til hver og en å finne ut hvilke banker dette gjelder, men nå har Finansportalen.no publisert en oversikt over hvilke banker som er relevante for deg, der du bor.

Om du for eksempel bor i Oslo har du mulighet til å søke etter boliglån i Sparebanken Hardanger, Sparebanken Øst og en rekke andre banker.

Se Finansportalens oversikt her.

Listene inneholder informasjon fra om lag 173 av landets banker. Finansportalen venter fortsatt på svar fra de resterende bankene.

Har du god nok rente?

Når du har funnet ut hvilke banker som er aktuelle for deg, bør du sjekke hvordan bankene ligger an på DinSides lister over de beste utlånsrentene. Listene er basert på tall fra Finansportalen.no, og oppdateres kontinuerlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beste utlånsrenter:
Lån på 1 million kroner
Lån på 2 millioner kroner