DinSides toll- og momskalkulator

Så mye koster det egentlig å handle på nettet. Sjekk vår nye kalkulator!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Et raskt eksempel avslører at det kan bli mye dyrere enn du tror å kjøpe et par småting fra utlandet ...»


Lav kurs på blant annet dollar og pund har gjort at det kan være svært gunstig å kjøpe varer fra utenlandske nettsider. Men uansett om du bare skal bestille en liten t-skjorte fra USA eller et par DVD-er fra England, er du nødt til å forholde deg til svært kompliserte toll- og moms-regler. Inntil nå.

For at du skal slippe å tenke på 200-kronersregelen, hvilke varer det er toll på - fra hvilke land, og gebyrer fra Posten, har DinSide laget en kalkulator som automatisk tar høyde for hvilke regler som gjelder for import av varer (les mer om de norske toll- og moms-reglene her).

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn noen ruter i kalkulatoren, og vips, forteller den deg hvor mye du faktisk må punge ut med for å få varen hjem til Norge. Da slipper lommeboken en ubehagelig overraskelse når du henter pakken din på postkontoret. Kalkulatoren kan også regne ut moms og toll på varer du selv frakter inn i landet.

>> DinSides toll- og momskalkulator

Betydelig dyrere

Det kan bli dyrt med toll og moms når du kjøper varer på nettet. Den nye kalkulatoren fra DinSide regner kjapt og enkelt ut hva du egentlig må ut med når kjøper på nettet.
Det kan bli dyrt med toll og moms når du kjøper varer på nettet. Den nye kalkulatoren fra DinSide regner kjapt og enkelt ut hva du egentlig må ut med når kjøper på nettet. Vis mer


Et raskt eksempel avslører at det kan bli mye dyrere enn du tror å kjøpe et par småting fra utlandet, og få det tilsendt til Norge.

Vi plukket ut et par retro-t-skjorter fra en amerikansk nettside. De to t-skjortene kostet tilsammen 40 amerikanske dollar (cirka 218 kroner), pluss frakt på 11,40 amerikanske dollar (cirka 63 kroner).

Det vil si at t-skjortene, inkludert frakt, koster 281 kroner. Men så må du ta toll (30,09 kroner) og moms (77,82 kroner) i betraktning. Da blir den endelige prisen på de to t-skjortene fra USA på 389,12 kroner.

I kroner og øre ser kanskje ikke dette så mye ut, men dette tilsvarer en prisøkning på 38 prosent.


>> DinSides toll- og momskalkulator

Kalkulatoren er utarbeidet av Aller Edge v/Jon Erland Madsen, i samarbeid med DinSide Økonomi.

MER OM MOMS OG TOLL: