DinSides Juss-FAQ

Før eller siden vil du komme opp i situasjoner der du lurer på hva som er rett og galt, eller hva du har krav på. Nå vil vi gjøre din hverdag enklere og lanserer derfor DinSides Juss-Faq. Klikk her for komme direkte til DinSides Juss-FAQ

Meningen med DinSide Juss-Faq er å gi deg svar på det du lurer på, i et språk du forstår.

Å forstå hvilke rettigheter og plikter du har, enten det nå er som forbruker, forelder, eller nabo er dessverre ikke alltid like lett. Vi har i utgangspunktet tenkt å konsentrere oss om 4 rettsområder, hvor vi vil svare på aktuelle spørsmål for private:

  • Arbeid. Rettigheter og plikter i arbeidslivet.

  • Familie. Det vil si arv, ekteskap og samboere

  • Bolig. Kjøp og salg, leie og utleie.

  • Kjøp og salg.
Pågangen på DinSides Juss-FAQ har vært overveldende, vi har derfor sett oss nødt til å innføre følgende begrensninger:
  • Noen spørsmål vil være av interesse for mange av våre lesere. Disse skal vi svare i form av artikler som blir publisert på DinSide Økonomi.

  • Mange spørsmål er imidlertid kun interessante for spørsmålsstilleren selv. Så langt vi har kapasitet vil vi prøve å besvare disse via e-post.

  • På grunn av den store pågangen må vi imidlertid avslå å besvare noen spørsmål. Du skal imidlertid få beskjed om dette, og tips om hvor du bør henvende deg hvis du fortsatt vil forfølge saken.

Du må imidlertid ha tålmodighet med oss, det er ikke alle svar vi kan gi deg med det samme!

Vi skal imidlertid gjøre vårt beste for å gi deg svar på det du lurer på. Og det vi ikke klarer å svare på selv, vil vi spørre andre om.

Hvem er så de andre?

Alle offentlige etater har veiledningsplikt, og den skal vi utnytte for deg. I tillegg finnes det flere ulike juristforeninger som gir råd og veiledning til private.

Som du kanskje har forstått er det ikke alltid nødvendig å gå til rådyre advokater for å få hjelp. De aller fleste spørsmål kan nemlig løses uten kostnad for deg, problemet er bare å vite hvem du skal henvende deg til.

Men ikke alltid

Noen gang er det dessverre ikke mulig å gi eksakte svar, saken kan være så komplisert og vanskelig at du vil være best tjent med å henvende deg til en advokat. Det skal du også få beskjed om hos oss.

Vi vil også presisere at du kan være trygg når du sender spørsmål til DinSide Juss-FAQ.

Vi vil aldri opplyse om hvem du er. Hos oss vil du være fullstendig anonym, og ikke minst: Det vil være helt gratis.

Er det noe du lurer på så ikke nøl, send oss en mail.

Ansvar

Våre svar til deg skal baseres på de gjeldende lover og regler til enhver tid. Vi vil i tillegg henvende oss til jurister i det offentlige og private for å få mest mulig eksakte svar. DinSides Juss-FAQ er imidlertid en ren veiledningstjeneste, en gratis sådan, og vi påtar oss intet ansvar for rettstap som følge av våre tips.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.