DinSide tester norske minibarer

DinSide har undersøkt minibarens innhold og priser ved over 100 norske hoteller.

Minibaren kan være en velsignelse, spesielt sent på kvelden. For mange er opplevelsen ikke fullt så hyggelig når regningen skal gjøres opp dagen derpå 3946 TARGET="_top">(noe du kan lese mer om her).

Hvordan vurdere en minibar? Det kommer selvfølgelig an på øyet som ser. Smaken er som baken. I stedet for å se på innhold, har vi laget det vi tror er en populær rangering hvor vi kårer vinneren etter prisen på en flaske pils.

Er vin, champagne eller andre varer viktigere for deg, er det bare å klikke på én av linkene til høyre. Her kan du selv studere vareutvalg og priser for det enkelte hotell.

Overraskende er det at prisene på øl og mineralvann ikke er så fryktinngytende som "myten" om hotellminibaren tilsier. Som du ser av vår tabell ligger prisene på flere hoteller under eller i nærheten av det varen koster på de fleste utesteder.

Udiskutabel vinner av vår pristest på pils er Hotel Ambassadeur i Oslo. Hotellet tar "kun" 30,- kroner for en flaske pils (33cl). Skal du bo på hotell i Oslo og planlgger nachspiel på hotellrommet kan det altså lønne seg å velge dette hotellet. "Verstingene" Grand Hotel og Oslo Plaza tar 42 kroner for de samme edle dråpene. En differanse på 12 kroner, eller 40 prosent.

Billigste minibar-pils
RangeringHotelPils 33cl
1Hotel Ambassadeur Oslo30,-
2Rainbow Hotels (34 i Norge)33,-
3Rica hotellene (65 i Norge)35,-
4Carlton Hotel Oslo36,-
5Grand Hotel Oslo38,-
6Quality Savoy Hotel Oslo38,-
7Hotel Bristol Oslo40,-
7Royal Christiania Oslo40,-
9Holmenkollen Park Hotel Rica42,-
9Radisson SAS Oslo Plaza Hotel42,-

Noen ønsker seg kanskje dette innholdet i hotellets minibar Vis mer

Billig øl, men dårlig utvalg

Du skal imidlertid unngå Hotel Ambassadeur hvis du er opptatt av utvalget i minibaren. Her risikerer du å komme på hotellrommet og måtte svare NEI når dama eller gutten spør om du har noe salt å suge på. Vil hun/han ha noe søtt i stedet kommer du igjen i en situasjon hvor alt du har å by på er deg selv.

Ambassadeurs minibar inneholder kun øl og en miniflaske vin til 65 kroner. Hotellet regner tydeligvis med at det er lite som skal til for å tilfredsstille deg når du endelig er tilbake på hotellrommet. Kanskje hotellets strategi er å satse på en mer innholdsrik frokost? Det skal dog sies at minibaren også byr på mineralvann til 22 kroner flasken – i rettferdighetens navn.

Hemmelig hos Continental

Vi møtte stort sett velvillighet hos de hotellene vi tok kontakt med i forbindelse med innhenting av prislister. Unntaket var Hotel Continental i Oslo. Ifølge ledelsen var minibar-prislisten "konkurransesensitiv" informasjon.

Rica-kjeden opplyste at deres prisliste gjelder for samtlige 65 hoteller i Norge. Men som den våkne leser vil oppdage har Holmenkollen Park Hotel Rica andre og høyere priser enn Ricas offisielle prisliste. Dette har sikkert noe med utsikten å gjøre..

Også Rainbow-kjeden opplyser om felles minibarprispolitikk ved alle kjedens hoteller - totalt 34 på landsbasis.