Gjennomført og bra
Gjennomført og braVis mer

DinSide tester Hakon Rett Hjem

Nå er det igjen mulig å bestille matvarer via Internett. DinSide har sett nærmere på den nye internetttjenesten til Rimi-Hagen, og ble positivt overrasket.

Både Matnett og Rema1000 har prøvd å selge matvarer via Internett, men måtte legge ned driften etter kort tid. Er det for tungvint å skru på en datamaskin for å kjøpe mat, er det norske folk ikke klare for mathandel over nettet, eller er årsaken rett og slett at kvaliteten på internettbutikkene har vært for dårlig?

Nå kommer ihvertfall Rimi og Hakon-gruppen på banen, og DinSide har sett nærmere på deres tjeneste.

Positiv start

Velkommen DinSide, er det første vi leser etter å ha logget oss på Hakon Rett Hjem. Det var ihvertfall hyggelig. På den samme siden kan vi lese om ukens tilbud som er Hakon Cola til 9,90.

Foreløpig er det bare Bærum, Oslo og Lørenskog som har muligheten til å benytte seg av Internett Rimi, mens Hagen og Co jobber med en utvidelse av dette tilbudet. (Når det kommer er uvisst…) Dette er heller ikke butikken for impulsive småinnkjøp. Du må handle for minimum 300 kroner, og bestille før klokken 11.00 for å få varene levert samme dag.

Bedre enn Rema?

I motsetning til Rema1000 som var preget av halvferdige løsninger, er nettstedet til Rett Hjem en smule mer gjennomført. Her finner du bilder og produktinformasjon på bortimot samtlige produkter, og det er meget lett å navigere i de ulike vare og handlegruppene. Det tok bare 10 minutter å plukke ut ukens matvarer, noe som hadde tatt dobbelt så lang tid i en vanlig butikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg slipper du å stå i kø eller frakte varene hjem. Dette er etter vårt syn noen av de viktigste grunnene til å handle på nett. Betaling kan gjøres med kontanter eller ditt vanlige minibankkort, ettersom budene har med seg bærbare betalingsterminaler.

Kun for millionærer?

Det koster selvsagt penger å bruke Hakons nettbutikk. 49 kroner må du ut med for luksusen av å sitte i stua og dra på handletur. Dette er i grunn lite når du tenker på hvor mye tid du sparer. Det er derimot viktig å sammenligne matprisene hos andre butikker i ditt nærområde og se om dette lønner seg for deg.

Kjøper du mat fra Hakon Rett Hjem 4 ganger i måneden, utgjør denne fraktgodtgjørelsen 2500 kroner i året, og det er ikke garantert at du alltid kjøper de billigste varene på denne internetttjenesten.

Vår test

Vi bestilte varer for rundt 300 kroner for levering mellom 17.00 og 19.00 neste dag, og allerede klokken 17.15 kom budet med varene. Vi likte godt at frossenvarene var oppbevart for seg selv, og både pizzaen og laksekotelettene var fortsatt gjennomfrosne. For dette fikk Rett Hjem et stort pluss i margen. Vi fortsatte vår test, og gikk nå løs på forbruksdatoen på varene som lå strødd over kjøkkengulvet. Melken virket meget ferskt og gikk ikke ut før om en uke, enda et pluss. Vi fikk også Coca-cola med juledekorasjoner, hele 2 måneder før jul. Med andre ord, meget ferske varer……!!

Vår test av Rema Nettshop viste at de største manglene lå i frukt- og grøntavdelingen, der løken var både mangelfull og råtten. Hos Rett Hjem var imidlertid sellerien både frisk og grønn. Faktisk var det lite å utsette på internett-tjenesten til Rett Hjem, men et siste hinder gjenstod……kundeservice testen.

Kundebehandling

Ring, ring……….ring ring……ring ring.. Etter nesten 8 minutter var det endelig noen som tok telefonen. Ikke bra. Nå må det sies at Rett Hjem kun har vært på nett i en uke, men lang ventetid på kundeservicetelefonen lover dårlig. Her klarte Rema1000 å svare i løpet av 20 sekunder.

Vi kom etterhvert i kontakt med en kundebehandler, og spurte hva man bør gjøre dersom man er litt misfornøyd med varene. -Vi kan kjøre ut et bil og bytte varene dine øyeblikkelig, sa kundebehandleren. Da vi sa at dette ikke var nødvending, lurte hun på om vi var helt sikre. -Ikke være redd for å si ifra, presiserter hun. Hun fortalte også at Hakon Rett Hjem tar imot pant dersom du fyller ut merknadsfeltet i bestillingen din. Vi ble virkelig imponert av stå på viljen til denne kundebehandleren. Selv om ventetiden var lang, er servicen hos Rett Hjem upåklagelig.

Konklusjon

Hakon Rett Hjem får våre varmeste anbefalinger, og er absolutt en mye bedre internettmatbutikk enn de to forgjengerne Matnett og Rema Nettshop.