DinSide på mobilen!

Når du skriver inn "dinside.no" i telefonen, kommer du automatisk til en tilpasset mobilutgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
LIVE: Slik ser mobilversjonen av DinSide ut akkurat nå. De fleste funksjoner virker også i denne emulatoren.1. Få lenke på SMS

Sender du DS til 1901, vi du motta en gratis sms med lenke til mobilutgaven av DinSide. Når du klikker på lenken, vil telefonen åpne mobilsidene.

Du vil motta denne gratismeldingen ukentlig til du avbestiller den. Det gjør du ved å sende DS STOPP til 1901 (hvordan du avbestiller er også forklart i hver eneste nyhetsmelding).

2. Skriv inn adressen selv

Du kan selv åpne nettleseren på telefonen og skrive inn adressen til DinSide på mobil, mobil.dinside.no.

3. DinSide som startside på telefonen

Gå til dinside.dmpmobile.com, angi hvilken telefon du har og få tilsendte et telefonoppsett som gjør DinSide til startside på telefonen. Oppsettet virker perfekt på Nokia-telefoner og på SonyEricsson-telefoner med internettknapp. På øvrige SonyEricsson-telefoner legger DinSide seg som øverste bokmerke.

Også konfigurasjonsmeldingene er gratis.

iPhone

DinSide produserers i fem bredder for håndholdte terminaler. Vi detekterer automatisk hvilken skjermbredde du har og sender deg den best tilpassede utgaven. Vi har en versjon på 305 pixler tilpasset iPhone. Likevel foretrekker noen iPhone-brukere å surfe på den alminnelige internettversjonen (dette er ikke å anbefale med mindre man sitter i en sone med trådløst internett over WiFi). Første gang du kommer til oss med en iPhone blir du derfor spurt hvilken versjon du foretrekker. Ditt valg blir lagret i en cookie. Om du velger mobilversjonen, kan du likevel skifte til den vanlige desktop-versjonen: Det er en lenke til den fra alle forsider og seksjonsforsider på iPhone-utgaven.

DinSides kalkulatorer på mobiltelefon

Flere av DinSides populære kalkulatorer er tilgjengelige på mobiltelefon, blant annet kalkulatorer som estimerer boligpriser og bilpriser. Prisestimatene baserer seg på at en automatisk agent hver dag gjennomløper flere tusen boligannonser og bruktbilannonser på internett.

Ta for eksempel DinSide Boligs populære Boligverdikalkulator. Det kan være greit å se hvor mye egen bolig er verdt - men hadde det ikke vært greit å kunne sjekke estimert boligverdi når du er på visning?

Basert på hva boliger i nabolaget er tilbudt solgt for, lages så et estimat for din bolig. Dette kan aldri bli helt nøyaktig, beliggenhet og
standard på din bolig kan avvike fra boligene i basen. Boliger blir også sjelden solgt for nøyaktig den prisen de legges ut til.

Lave trafikkostnader med egen mobilversjon

Alle DinSides mobiltjenester er helt gratis - også tester og alle kalkulatorene. Men teleoperatøren din vil ta noe for datatrafikken.

Derfor er det viktig at sidene ikke er for tunge. En side på mobilutgaven av DinSide er typisk 25 - 50 Kb. En side i den ordinære internettutgaven av DinSide (adresser som begynner på www..) kan være over 1 Mb, altså en datamengde som er inntil 40 ganger så stor.

Teleoperatørene begynner nå å tilby billigere dataoverføring.

Hos Telenor inntrer taket på ti kroner dagen automatisk for privatkunder.

Hos NetCom kan du tegne f.eks. abonnementet Netcom Connect Fritid, som gir relativt billig datanedlasting til telefonen om du gjør det utenom arbeidstid.

Også OneCall har i skrivende stund relativt rimelig datatrafikk med 5 kr/mb.

Både OneCalls og Netcoms pris for Connect Fritid gi en sidepris på 12 - 25 øre.

Operatøren MTU, som bygger ut egne nett i noen byer, har helt gratis surfing på telefonen i sitt eget nett.

Det koster ikke noe at internettkoblingen står åpen. Det er bare mens du laster ned noe taksameteret løper (dette gjelder GPRS, EDGE og UMTS. Med tradisjonell GSM gjelder minuttaksering også ved dataoverføring).


Har du ikke tilgangspunkt?

Vanligvis er internettilkoblingen lagt inn på forhånd av operatøren. Om den ikke er det, kan du laste ned et såkalt "oppsett" fra enten NetCom eller Telenor.