Tid er penger. DinSide hjelper deg.
Tid er penger. DinSide hjelper deg.Vis mer

DinSide gjør jobben for deg

Kvinnherad energi selger i dag strøm til 21,7 øre/kwt. Sparebanken Grenland gir boliglån med 8,25 prosent rente. Storebrand Bank gir 6% rente på brukskonto. Våre kalkulatorer viser hva du sparer på å skifte nå. Og du kan skifte med én gang!

Ikke bruk tid og krefter på å innhente priser på lån, strøm, telefon eller beste innskuddsrente. La DinSide gjøre jobben. Vi har løpende oppdaterte priser på bankinnskudd, boliglån, fondssparing, mobiltelefon og strøm. I tillegg kan du bruke våre interaktive kalkulatorer til åregne ut hvilket tilbud som er det beste for akkurat din økonomi.

Andre uken i oktober gir våre prislister denne rankinglisten over de beste tilbudene innen telefoni, strøm og bank:

Strøm

Listen under viser strømprisen fra landets elektrisitetsverk. Listen er rangert etter pris pr. kilowattimer. (E-verkene kan endre disse prisene på kort varsel). Ønsker du å se hele prislisten klikker du her

De tre billigste strømleverandørene idag
NavnÅrspris for kunde i Oslo *)
Kvinnherad Energi10.131 kr
Trondheim Energiverk10.133 kr
Nord-Trøndelag elektrisitetsverk10.156 kr
*) Som altså har Viken energinett som netteier og som bruker 25.000 kwt i året.

Kvinnherad Energi blir i vårt eksempel altså vinneren. Men dessverre får ikke kunder i Oslo kjøpe strøm hos Kvinnherad Energi.

- Vi har begrenset kapasitet og vår strategi er derfor å levere strøm kun til Hordaland og Nord-Rogaland, opplyser markedssjef Svein Bergseth til DinSide.

Trondheim Energiverk leverer imidlertid til kunder over hele landet. Dersom du i dag er kunde hos Oslo Energi og nettleverandøren er Viken Energi sparer du 548 kroner på å bytte nå. Dette fant vi ut ved å bruke strømkalkulatoren. På Strømkalkulatoren har vi i tillegg laget et ferdig skrevet brev hvor du bare fyller ut ditt eget navn og adresse. Skriv det ut og send det til Trondheim Energiverk. Adresse og telefonnummer finner du på brevet. Enklere kan det ikke bli!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobiltelefon

Hvilket mobiltelefonabonnement som er billigst for deg avhenger av ditt ringemønster. Som et eksempel har vi forutsatt følgende:

Ringetid på dagtid hverdager mellom klokken 0700 og 1800: tre minutter. Ringetid resten av døgnet: tre minutter. Ringetid på lørdag og søndag er totalt 15 minutter. I tillegg forutsetter vi at 50 prosent av alle samtaler går til samme telefonnummer. Vi ringer heller aldri til utlandet.

Vi taster forutsetningene inn i DinSides mobiltelefonkalkulator. Vi finner ut at Telenor Privat 200 m/helg er det rimeligste alternativet. Mobiltelefonen koster oss da 5.256 kroner per år.

For å finne ut hvilket abonnement som er best for ditt ringemønster går du ganske enkelt til Mobiltelefonkalkulatoren.

Boliglån

Dette er dagens beste tre tilbud på boliglån fra norske finansforetak. Listen er sortert etter laveste flytende rente på et boliglån med sikkerhet innenfor 60% av takst. Renten som vises er den nominelle. Den kan bankene ensidig endre når som helst, men de må varsle deg en tid på forhånd. Ønsker du å se hele prislisten går du her.

De tre billigste boliglånene idag
Långiver80%60%
Sparebanken Grenland8,808,25
Aasen Sparebank9,008,25
Sparebanken Evenes-Ballangen9,758,25

Spar 8544 kroner NÅ!

La oss for eksempelets skyld si at du er kunde i Fokus Bank. Boliglånet ditt er på én million kroner innenfor 60 prosent. Din effektive rente er 9,30 prosent (tallet fant vi på prislisten) og løpetiden er 25 år. Du har 12 terminer i året.

Etter at du har sett DinSides rankingliste over billige banker ønsker du å bytte bank. Ikke noe problem, vi gjør jobben for deg. Gå bare til boliglånskalulatoren.

Tast inn de tre variablene lånebeløp, nedbetalingstid og antall terminer. Trykk på knappen "Finn billigste". Ganske riktig forteller kalkulatoren deg at Sparebanken Grenland er rimeligste bank. Siden ikke alle banker ønsker å ta i mot kunder fra hele landet ringte vi Sparebanken Grenland for å spøree om vi kunne bli kunde.

- Vi betrakter oss selv som en distriktsbank og ønsker primært å gi lån til kunder med tilhørighet til Grenland, svarer daglig leder Arne Ness. Men han innrømmer at banken ikke kan kontrollere om en kunde vitterlig tilhører distriktet eller ikke.

- Vi tar for gitt at kunden gir oss riktige opplysninger om tilhørighet i lånesøknaden, sier Ness.

Dersom du har tilhørighet til Grenland er det altså ingen tvil. Du bytter bank. Men først sammenligner du for moro skyld hvor mye du sparer. I bolken "Sammenlikning" merker du av din egen bank - i dette tilfelle Fokus Bank. Kalkulatoren regner så automatisk ut at du sparer 712 kroner hver måned på å bytte bank.

Så siste skritt: bytt bank! Trykk på knappen "Søk om lån" og vips, så kommer ett ferdig adressert brev frem på skjermen. Fyll inn ditt navn, skriv ut, og send brevet i posten. Går alt greit får du tilbud om nytt lån i Sparebanken Grenland i løpet av noen uker. Kostnaden ved å bytte bank er stort sett knyttet til tinglysingen av ditt nye lån. La oss si det er 1.500 kroner. I løpet av det neste året har du da spart omlag 7.000 kroner.

Innskuddsrenter

På DinSide finner du til enhver tid oppdatert oversikt over landets beste innskuddsrenter. Nedenfor ser du de tre beste innskuddsrentene i Norge i øyeblikket: (flytende rente og innskudd på beløp fra og med 50.000 kroner)

De tre beste innskuddsbetingelsene idag
BankBrukskonto50.000100.000500.000
Storebrand Bank6,008,008,008,00
Finansbanken7,717,987,987,98
Kragerø Sparebank3,007,757,757,75

Spar 1.813 kroner NÅ!

Ved å bruke banksparekalkulatoren kan du finne ut hvor mye ditt sparebeløp vokser til over tid og ikke minst - du kan sammenlikne banken du har i dag med andre banker.

La oss si du også har sparepengene dine i Fokus Bank. Du skal kjøpe bil om ett år og skal derfor spare 1.500 hver måned med start i dag. Fra før har du 100.000 kroner på sparekontoen. Tast inn de tre variablene og trykk på knappen "Finn beste bank". Det er BN Bank. (Årsaken til at svaret blir BN Bank og ikke Storebrand Bank er at innskuddsbeløpet i vårt eksempel er 100.000 kroner og ikke 50.000 kroner som i det første eksemplet)

Neste skritt er å sammenlikne med din egen bank. Merk av Fokus bank i "sammenlikningsbolken". Kalkulatoren forteller deg at ved å bytte bank tjener du 1.813 kroner. Det vil du og du fyller derfor ut ut DinSides ferdige adresserte brev til BN Bank og sender det i posten. Lettvint og greit!

Over 9.000 spart

Nå vet ikke vi hvor lang tid du bruker på å gjøre det vi har beskrevet i denne artikkelen. Men timebetalingen din blir mest sannsynlig skyhøy. Personen i vårt eksempel har nemlig spart (noen sier tjent) minimum 9.000 kroner på å bytte bank og strømleverandør. Og da har vi ikke tatt med eventuell fortjeneste personen eventuelt fikk ved å bruke mobiltelefonkalkulatoren.

Nå er det din tur...

LYKKE TIL!