Digipost tilbyr bruk av BankID-appen

Klar for bruk på iPhone og Ipad.

Foreløpig er BankID-appen tilgjengelig for Digipost-brukere. Foto: BankID
Foreløpig er BankID-appen tilgjengelig for Digipost-brukere. Foto: BankID Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april kunne BankID varsle at de snart ville lansere en egen Bank-ID-applikasjon for iPhone og iPad. Men appen ville ifølge kommunikasjonssjef Hege Steinsland ikke lanseres før konkrete nettsteder hadde gjort tilpasningene som skal til for å bruke BankID via app.

I dag kunne Posten varsle at det er blitt gjort. Som første norske bedrift tilbyr de sine kunder å ta i bruk BankID-applikasjonen, skriver Posten i en pressemelding.

For digipost-brukere

I første omgang er det eksisterende digipost-brukere, eller nye brukere som ønsker å registrere seg, som kan benytte seg av BankID-applikasjonen på iPhone eller iPad. En applikasjon for Android-enheter er planlagt av BankID i løpet av høsten

– Digipost-brukerne vil lese posten sin når det passer dem. Siden mange har smarttelefon og nettbrett er det naturlig at Digipost tilbyr BankID-appen som gjør dette enklere. Vi er stolte over å være først ute – også foran bankene, sier direktør for Digipost Thomas Mathisen.

Posten skriver i sin pressemelding at applikasjonen senere også vil kunne benyttes for andre av Postens tjenester.

Les også: Tilbyr elektroniske kvitteringer

Slik virker BankID-appen

BankID-appen er ifølge BankID Norge en tilsvarende løsning som som den man bruker på PC-en.

Bankkundene må laste ned BankID-appen, og deretter vil appen startes automatisk fra nettapplikasjoner som er tilrettelagt for den.

Man logger seg på som man gjør det fra PC-en, med fødselsnummer, engangskode fra kodebrikken og det personlige BankID-passordet.

Bruk av applikasjonen krever at du har iPhone, iPad og iPod Touch som støtter iOS-versjon 5.01 eller nyere. For Android-enheter vil applikasjonen kreve støtte fra Android versjon 2.3 eller nyere.

Les også: DNB vil bruke Digipost til kundebrev

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer