Dette vil barna ha til jul

Er du frustrert over hva du skal kjøpe til dine syv nieser og åtte nevøer? DinSide hjelper deg.


Vi hjelper julenissen

Julen er barnas fest, om noen skulle være i tvil. Og barna vil ha gaver, mange gaver. Men hva gjør du, om du altså ikke selv har barn, og dermed mangler innsikt i hva småtassene ønsker seg? Du kan for eksempel starte med å lese tipsene til DinSide Økonomi.

Vi har nemlig samlet en rekke julegavetips som vi tror kan være populære hos den yngre generasjonen, nærmere bestemt de som er mellom null og tolv år gamle.

Så er du tante, onkel, eller nesten-tante eller nesten-onkel, er det her du kan få inspirasjon til mulige under-treet-gave-hits.

Syv klasser

Ettersom en jente på tre og en gutt på 11 har svært ulike julegaveønsker, har vi valgt å dele inn ønskene i følgende syv kategorier:

Glad i gaver... Foto: Katrine Hvitved-Jacobsen.
Glad i gaver... Foto: Katrine Hvitved-Jacobsen. Vis mer

Til baby 0-2 år


Til jenter 2-5 år

Til gutter 2-5 år

Til jenter 5-8 år

Til gutter 5-8 år

Til jenter 8-12 år

Til gutter 8-12 år

I hver kategori finner du tips og ideér som vi i økonomiredaksjonen tror vil passe til denne alderskategorien, basert på våre egne erfaringer. (Og nei, vi tar ikke ansvar for at poden liker vår liste - gavekjøp er til syvende og sist ditt eget ansvar). Og ja, vi har nok ikke vært helt politisk korrekte, for guttene og jentenes ønskelister er for det meste ganske forskjellige.

I alle ønskelistene informerer vi om hva de enkelte produktene koster i den butikken vi fant dem. De fleste produktene finnes i mange ulike butikker, og vi kan heller ikke garantere at prisene i butikkene vi nevner representerer det billigste alternativet. De fleste av tingene kan også handles på nettet.

NB. Alle gavene i ønskelistene koster mellom 50 og 650 kroner - ut fra en tanke om at de færreste "tanter" og "onkler" kjøper gaver som er dyrere enn det.

Kilder: Toys'R'Us, Thomas Leker, Sprell, XXL, Bokkilden, Yatack, Eurotoys, Den store leketøyboken, DVD Huset og Hennes&Maurtiz Rowells.
(NB. Toys'R'Us har ikke nettbutikk).

Les mer julestoff: